Anlık Bildirim

iOS 11 ile NFC yongası üçüncü taraf geliştiricilere de açılabilir

Zaman içerisinde Apple’ın NFC teknolojisini kabul ettiğini ve benimsediğini gördük. Şimdi ise bu teknolojiyi daha geniş kapsamlı olarak kullanmak için gerekli adımları atıyor.

Apple’ın yıllarca göz ardı ettiği ve sonrasında mobil ödeme sistemi için geçiş yapmaya karar verdiği NFC teknolojisi, iOS 11 işletim sistemi ile kapsama alanını biraz daha genişletiyor. Artık teknolojiyi üçüncü taraf hizmetlerde de görmemiz mümkün olacak.

Gelişiyor

iOS cihazlarındaki NFC teknolojisi hali hazırda sadece Apple Pay ödemeleri ve Passbook checkin’leri için kullanılıyordu. Bunun haricinde herhangi bir uygulamanın yongaya erişmesi mümkün değildi. Resmi duyuru yapılmasa da iOS 11 işletim sistemindeki yeni Core NFC protokolüne göre NFC yongaları artık herhangi bir etiketteki bilgileri okuyabiliyor.

Bunun anlamı üçüncü taraf uygulamalarda da NFC yongasının kullanılabileceği ancak Apple’ın doğası gereği bazı kısıtlamaların olacağı düşünülüyor. Örneğin NFC temelinde çalışan Londra Oyster ulaşım kartı veya Bay Area Clipper tren kartı uygulama olarak iOS cihazlarında NFC yongasını kullanabilecek. Böylece kullanıcıların ekstra bir kart taşımasına gerek kalmayacak.

Yani daha çok toplu taşımaya hitap eden uygulamaların NFC yongasına erişebileceğine dair görüşler ağırlıkta. Bunun haricinde örneğin herhangi bir kablosuz hoparlörü eşleştirmek NFC kullanmak mümkün olmayacak. Eşleştirme özelliği sadece AirPods gibi W1 yongası barındıran Apple cihazlarına özgü olacak.

Uzun bir süre NFC teknolojisini reddeden Apple için bunlar elbette olumlu gelişmeler ancak muhtemelen NFC yongasının tamamen üçüncü taraf kullanımına açılması mümkün olmayacaktır. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim