Anlık Bildirim

iOS 9'un "Wi-Fi Assist" özelliği can sıkmaya devam ediyor

Apple'ın iOS 9 ile getirdiği tartışılan özelliklerinden Wi-Fi Assist, büyük faturalar ile kötü şekilde gündeme gelmeye devam ediyor. Otomatik olarak açık gelen özellik, hücresel verilere yükleniyor.
Teknoloji devi Apple'ın iOS 9 işletim sistemi ile hayatımıza soktuğu özelliği Wi-Fi Assist, karşılaşılan yüksek faturalar ile birçok iPhone kullanıcısının canın sıkmaya devam ediyor.
Apple'ın sürekli kaliteli bağlantı sağlayarak aslında ilk bakışta oldukça olumlu gözüken Wi-Fi Assist özelliği, eğer WiFi bağlantısı zayıflarsa otomatik olarak hücresel bağlantıya geçiyor ve veri transferinin kesilmesine engel oluyor. Bu özellik sınırsız veri kullanım hakkı olanlar için sorun oluşturmazken, kotalı kullanıcıların canı yüksek faturalar ile oldukça ağrıyabiliyor.
Wi-Fi Assist mağdurları arasına San Francisco'da yaşayan iPhone kullanıcısı Ashton Finegold isimli geç de dahil olmuş durumda. Odasında iken internete WiFi ile bağlandığını sanan Finegold, gelen 2,000 dolarlık fatura ile büyük bir şok yaşıyor. Sinyal kalitesinin düşük olması nedeniyle telefonu otomatik olarak WiFi yerine hücresel bağlantıyı kullanan genç, toplamda tam 144GB veri harcıyor ve sonunda normalde 250$ civarında gelen fatura çok daha büyük bir hale alıyor.
Apple'ın Wi-Fi Assist için detaylarına burada yer verdiğimiz bazı davalık konuları da bulunuyor. Özelliğin kapatılması ise iOS 9 hücresel veri ayarları içerisinde yapılabiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4142 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Wi-Fi Assist, Apple
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim