Anlık Bildirim

iOS için Facebook Camera uygulamasında bir açık ortaya çıktı


Sayısı milyon barajını aşan mobil uygulamalar, bununla birlikte farkında olmadan çok tehlikeli bir hale gelebiliyor. iOS kullanıcıları için kamera ile çektiğiniz resimleri doğrudan Facebook üzerinde paylaşmanızı sağlayan Facebook Camera uygulamasına yönelik ciddi bir uyarı geldi.

Uygulamanın bir önceki 1.1.2 versiyonunda bir güvenlik açığı olduğu Mısırlı bir güvenlik uzmanı Mohamed Ramadan tarafından ortaya çıkarıldı ve Facebook tarafından da açık doğrulandı.

Açık, uygulamanın SSL güvenlik sertifikasyonu içerisinde bulunuyor. Açık, WiFi üzerinden hackerların uygulamaya erişerek, kullanıcıların tüm hesap bilgilerini elde etmesine neden oluyor. Sebebi ise uygulamanın herhangi bir kaynaktan gelen SSL sertifikasyonunu istisnasız kabul etmesinden kaynaklanıyor. Kötü niyetli erişim esnasında da bu nedenle kullanıcıya uyarı yapılmıyor.

Ramadan, daha önce de Apple ve Google gibi devlerin uygulamalarında bulunan açıkları rapor etmişti. Uzman, Facebook'un diğer uygulamalarında problem olmadığını belirtiyor.

Facebook ise Ramadan ile birlikte sorunu kısa sürede gidermek için çalışma yaptıklarını, şimdilik buna yönelik kötü niyetli bir girişim saptamadıklarını ve kullanıcıların güvenilmeyen açık kablosuz ağlara bağlandığında bu riskin ortaya çıktığını duyurdu. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim