Anlık Bildirim

iOS için Facebook'un batarya sorunu çözülmeye başladı

Facebook, iOS uygulamasının yaşadığı "yüksek batarya tüketim" problemi için önemli tespitler ve düzeltme işlemleri gerçekleştirildi. Halen konu hakkında sorun yaşıyor musunuz ?
Dün arama altyapısı 2 trilyonluk içerik arşivine genişlettiğini duyuran sosyal medyanın dev ismi Facebook, uzun zamandır gündemde yer alan iOS uygulamasının çok batarya tüketme sorunu konusunda da önemli adımlar attı.
Konu hakkında kendi Facebook hesabı üzerinde açıklamalardan bulunan şirket mühendislerinden Ari Grant, iOS uygulamalarının bataryayı çok hızlı tüketmesine neden olan bazı sorunlarını tespit ettiklerini ve bunları yayınladıkları güncelleme ile ortadan kaldırdıklarını belirtti.
Sorunlardan bir tanesini kendi ağ kodlarında buldukları "sürekli tekrarlayan işlem prosedürüne" bağlayan Grant, diğer sorunun ise video kaynaklı olduğunu belirtti. Facebook'un iOS uygulaması bazen video kapatılsa dahi sesini (Sessiz şekilde) arka planda oynatmaya devam ediyor, bu da doğal olarak batarya süresine olumsuz katkıda bulunuyor.
Ari Grant, açıklamalarını uygulamalarının batarya kullanım kapasitesini düşürmek için çalışmalarına devam edeceklerini belirterek tamamladı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim