Anlık Bildirim

iPhone 6 serisinin bazı modellerinde bellek hatası ortaya çıktı

iPhone 6 serisinin bazı modellerinde bellek hatası ortaya çıktı

Teknoloji dünyasına rekor satış rakamları ile merhaba diyen iPhone 6 serisi bununla birlikte meydana gelen bazı hatalar nedeniyle de gündemden düşmüyor. Bükülme sorunlarından sonra bu kez de bellek hataları gündemde.

Gelen bilgilere göre iPhone 6 64GB ve iPhone 6 Plus 128GB kapasiteli versiyonlarında bazı kullanıcılar donma veya yeniden başlatırken takılma sorunları yaşamaya başladı. Kullanıcılar Apple Care hizmetine başvursa da herhangi bir geri dönüş alamadı. 

Kaynaklar modellerin depolama belleklerinde kullanılan üç katmanlı hücre - TLC NAND modüllerin bu sorunlara neden olduğunu ve Apple'ın sonraki modellerde bu nedenle çok katmanlı hücre - MLC NAND modüllerine geçiş yapacağını iddia ediyor. Detaya inmek gerekirse sorunun daha önce Apple tarafından satın alınan İsrailli Anobit firmasının geliştirdiği bellek kontrolcüsünden kaynaklandığı belirtiliyor. 

TLC NAND bellekler daha küçük bir alanda daha fazla veri depoluyor. Ancak diğer NAND bellek teknolojilerinden daha yavaş. MLC NAND bellekler ise biraz daha hızlı ancak maliyeti de ona göre yükseliyor. 

Ancak Apple'a yakın kaynaklar şimdilik firmanın iddiaları kabul etmediğini belirtiyor. Apple bahse konu sorunun çok nadir yaşandığını ve bir iade sürecinin veya Anobit kontrolcüsünün kullanımdan kaldırılma durumunun olmayacağını düşünüyor. Muhtemelen iOS 8.1.1 güncellemesi ile sorun giderilebilecek.
Bununla birlikte bükülme sorunları karşısında da Apple nadir gelişen bir durum olduğunu açıklamış sonrasında da yüzlerce kullanıcının bundan zarar gördüğü ortaya çıkmıştı. Bellek sorununun ne kadar ciddi olduğu iOS 8.1.1 güncellemesi sonrasında ortaya çıkacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5894 kez okundu.
36 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 6, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim