Anlık Bildirim

iPhone 6'daki yeni yardımcı işlemci Phosphorus kod adını alabilir

iPhone 6'daki yeni yardımcı işlemci Phosphorus kod adını alabilir

Apple'ın iPhone 5s ile sunduğu en önemli yeniliklerden birisi M7 yardımcı işlemcisiydi. Fitness takip cihazları veya hareket sensörlerinden gelen verileri işleyen bu yonga ana işlemcinin yükünü azaltıyor ve batarya tasarrufuna da olumlu katkı yapıyordu.

Sektörden gelen bilgilere göre iPhone 6 ile birlikte Phosphorus kod adlı yeni bir yardımcı işlemci kullanılacak. Zira sadece hareket değil Health platformu nedeniyle sağlık verilerinin de toplanması ve işlenmesi gerekiyor. Bu bakımdan daha güçlü bir işlemciye ihtiyaç duyulduğu için Phosphorus geliştirildi.

Standart hareket verilerinin yanısıra nabız seviyesi, yakılan kalori, kolesterol seviyesi ve kan şekeri gibi sağlık verileri de Phosporus tarafından işlenecek. Bu iddiayı destekleyen diğer bir bilgi ise iWatch akıllı saatinin yaklaşık 13 farklı vücut değerini ölçebilecek olması. Elde edilen veriler karmaşıklaştığı daha hızlı çözümlenmesi gerekiyor. 

Bununla birlikte iWatch akıllı saatinin gelecek yıla kalma ihtimali de mevcut. Ancak piyasada sağlık değerlerini ölçen sayısız akıllı cihaz olduğu için Phosphorus her halükarda tam kapasite kullanılabilir olmaya devam edecek.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim