Anlık Bildirim

iPhone 8 Plus üretiminde kalitesiz parçalar kullanıldığı ortaya çıktı

Apple'ın, iPhone üretimindeki tedarikçilerinden biri olan Wistron'ın, iPhone 8 Plus üretiminde onaylanmamış bileşenler kullandığı ortaya çıktı. Önemli konunun detayları haberimizde.
Tayvan'ın en popüler internet sitelerinden Commercial Times'ın raporuna göre, Apple'ın, önemli tedarikçilerinden biri olan Wistron'un fabrikasında üretilen iPhone 8 Plus üretimini askıya aldığı ortaya çıktı. Nedeni ise şirketin Çin'deki fabrikasında üretilen iPhone 8 Plus'larda kullanılan onaylanmamış bileşenler olduğu belirtiliyor.
Rapora göre Wistron, iPhone 8 Plus üretiminde sertifikalı olmayan bir tedarikçiden su geçirmez bileşenler kullandı ve Apple bunu duyar duymaz harekete geçerek şirketten iPhone 8 Plus üretimini durdurmasını istedi. Olayın ardından Wistron, Tayvan Menkul Kıymetler Borsası'nın kapanış saatlerinde raporu reddederek, konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Apple önemli tedarikçisi Wistron ile bağları koparabilir

Wistron'ın, kullandığı sertifikasız su geçirmez parçalar nedeniyle bir hayli zora girdiği ve tekrar Apple'ın güvenini kazanmak için bazı üst düzey yöneticileri cezalandırdığı söyleniyor. Apple'ın bu vahim konunun üzerinde durması ve araştırmalar sonucunda önemli tedarikçilerinden Wistron ile olan ilişkilerini sona erdirebileceği de gelen haberler arasında.
Apple, göz bebeği iPhone'ların üretimini Çin'deki birkaç şirkete yaptırıyor. Bunlardan en büyüğü ise iPhone'ların %80'ini üreten Foxconn Electronics. Durum böyleyken, bu iddiaların resmi ağızdan doğrulanması Wistron'ın en büyük iş ortaklarından birini kaybetmesine neden olabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7192 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 8 plus, wistron ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim