
Geçtiğimiz hafta popüler bir iOS uygulaması olan Path'ın iPhone kullanıcılarının rehberlerini standart olarak tarama yaptıktan sonra kendi uzak sunucularında yedeklediğinin ortaya çıkması büyük bir rahatsızlığa sebep olmuştu. Hatta konu derinleştikçe Twitter gibi bazı uygulamaların da aynı yöntemi kullandıkları anlaşılmıştı.
Path CEO'sunun tüm rehber yedeklerini sildiklerini ve rehber yedekleme işlemini kullanıcının isteğine bağlı olarak değiştirdiklerini açıklasa da Apple bu konuda tedbir almaya karar verdi.
Apple sözcüsü Tom Neumayr AllThingsD sitesine yaptığı açıklamada; bir kullanıcının rehber bilgisini öncelikli iznini almadan toplayan veya transfer eden uygulamaların prensiplerine aykırı hareket etmiş olacağını belirtti.
Apple şu anda aynı lokasyon hizmetinde olduğu gibi uygulamaların kullanıcının rehberine ulaşmak için öncelikli olarak izin almasını gerektiren bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Düzenleme sonraki bir güncellemede hayata geçmiş olacak.
Geçen yıl iPhone modellerinin kullanıcının izni olmadan lokasyon bilgilerini Apple sunucularına aktardığının ortaya çıkması gündeme bomba gibi düşmüş, Güney Kore'de 27 000 iPhone kullanıcısı bu konu nedeniyle Apple'a tazminat davası açmıştı. Apple izinsiz kullanıcı bilgisi toplama konusunda artık daha hassas davranıyor.
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı
kullanarak görüntüleyin:


