Anlık Bildirim

iPhone satışları 4 yıl aradan sonra Hindistan’da düşüşe geçti

Yükselen ortalama fiyatlar ve yenilik eksikliği Hindistan’da iPhone satışlarını olumsuz etkiliyor. 4 yıl aradan sonra ilk kez ülkede iPhone satışları düşüşe geçti.

Apple’ın sürpriz bir şekilde mali tablolarında artık cihaz satış rakamlarına yer vermeyeceğini açıklamasının ardındaki nedenler yavaş yavaş belli olmaya başladı. Global pazardaki yavaşlamanın da etkisiyle önemli pazarlarda düşüş başladı.

Yükseliş bitti

Firmanın üçüncü çeyrek tabloları genel anlamda bir düşüş barındırmıyordu ve cihaz satışları tatmin edici seviyedeydi. Bununla birlikte yeni iPhone modellerinin de piyasaya çıktığı bir dönemde şaşırtıcı düşüşler olabilir.

Hindistan’da yapılan analizler yılın dördüncü çeyreğinde iPhone satışlarının düşeceğini ön görüyor. 4 yıl aradan sonra Apple ilk kez ülkede iPhone satışlarında düşüş yaşayacak. Üstelik satış hareketliliğinin yaşandığı kış tatili sezonunda.

Yılın dördüncü çeyreği itibariyle ülkede 800 bin civarında iPhone satılması bekleniyor. Geçen yıl aynı dönemde bu rakam bir milyondu. Ayrıca 2018 genelinde satılacak toplam iPhone sayısı da 2 milyon civarında olacak. Yine geçen yıl toplamda 3 milyon civarında iPhone satılmıştı.

Dünyanın ikinci büyük akıllı telefon pazarı olma yolunda ilerleyen Hindistan, Apple için çok önemli. Çin’de kan kaybeden Apple ülkeye yatırım yaparak bunu telafi etmeyi istiyordu. Hatta bir iPhone üretim fabrikası da açılmış ve ilk kez iPhone SE üretimi yapılmıştı.

Bu büyük pazarda düşüş yaşamak global pazarı da etkileyecektir. Uzmanlar yükselen ortalama fiyatların ve önceki nesillere göre fazla yenilik sunamamanın düşüşte etkili olduğunu belirtiyor. Hali hazırda iPhone XR üretiminin azaltıldığı da gündeme gelmişti. Yılın son çeyreğinde genelde rekor iPhone satışları oluyor. Bu bakımdan Apple düşüş yaşasa bile geçen yıl aynı dönemin altına düşmeyecektir. Bununla birlikte sonraki dönemler için süreç sıkıntılı olacak gibi.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3959 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone india
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim