Anlık Bildirim

İflas eden kripto para borsasından 400 milyon dolarlık kripto para satışı yapıldı

2014 yılının başlarında kripto para tarihinin en büyük soygunlarından birine konu olan Tokyo merkezli borsa Mt. Gox'a ait 400 milyon dolarlık kripto para, iflas işlemleri nedeniyle satıldı.

İflas eden kripto para borsasından 400 milyon dolarlık kripto para satışı yapıldı Tam Boyutta Gör
 

2014 yılının şubat ayında, dönemin en büyük Bitcoin borsası olan Mt. Gox siber saldırıya uğramış ve o zamanki değeri 400 milyon dolar civarında olan 744 bin adet Bitcoin hackerlar tarafından ele geçirilmişti. Siber saldırıdan bir ay sonra iflas başvurusunda bulunan ve o tarihten beri tasfiye süreci süren Mt. Gox'un sahip olduğu bütün kıymetler iflas memuru Nobuaki Kobayashi tarafından kontrol ediliyor. Kobayashi'nin dün sunduğu rapora göre ise geçtiğimiz aylarda Mt. Gox'a ait yüksek miktarda Bitcoin ve Bitcoin Cash alacakların ödenmesi için satıldı.


Alacakların ödenmesi için 400 milyon dolarlık satış 

Nobuaki Kobayashi'nin alacaklılar toplantısında Tokyo Bölge Mahkemesi'nde sunduğu belgede, Mt. Gox'a ait mal varlıklarının toplam değerinin bir önceki toplantıda belirtilen değerden yaklaşık 405 milyon dolar daha fazla olduğu gözlemlendi. Bu artışın nedeninin şirkete ait yüklü miktarda Bitcoin ve Bitcoin Cash'in satılması olduğunu belirten Kobayashi, ''Mahkemeyle gerçekleştirdiğim müzakereler sonucunda belli bir miktarda BTC ve BCC'nin satılmasını ve dağıtım kaynağı olarak kullanılmasını makul ve gerekli gördüm.'' dedi. Bitcoin ve Bitcoin Cash'i satış zamanındaki en yüksek değerlerden satmak için çaba sarf ettiğini de ekleyen Kobayashi, iflas mahkemesinin de onay vermesi halinde daha fazla kripto para satabileceğinin de altını çizdi.


Kobayashi'nin ifadelerine göre toplamda 35.841 adet Bitcoin ve 34.008 adet Bitcoin Cash'in satılmasıyla 405 milyon dolarlık bir gelir iflas masasına eklenmiş oldu. Tabi Mt. Gox'a ait mal varlıklarının alacakların tahsili amacıyla satıldığına daha önce de şahit olmuştuk. Bu açıdan bakıldığında Kobayashi'nin satış kararı alacaklıların haklarını korumak için oldukça yerinde ancak kripto para toplulukları bu yılın başından beri Bitcoin'in değerinde meydana gelen düşüşten Kobayashi'yi sorumlu tutuyor. Bitcoin'in değeri ve Kobayashi'nin satış tarihlerine baktığımızda ise tutarlılık görünüyor.


Bitcoin'in değerinde düşüşe neden oldu 

Mt. Gox'a ait kripto paraların yer aldığı cüzdanlarda aralık-şubat döneminde Bitcoin ve Bitcoin Cash transferleri gözlemlenirken aynı dönemde her iki kripto para biriminde de ciddi düşüşler meydana gelmişti. Ayrıca 5 Şubat tarihinde Mt. Gox'a ait 18.000 Bitcoin'in satıldığı belgelerde yer alıyor. Aynı tarihte Bitcoin'in değeri gün içinde 8300$'dan 6500$'a kadar gerilemişti. 


Nobuaki Kobayashi'nin kısa süre içinde yaptığı yüklü satışlarla Bitcoin'in değerinde de düşüşler meydana geldiği ortada ancak Kobayashi'nin yapabilecekleri bununla da sınırlı değil. Mahkeme belgelerine göre Mt. Gox'a ait halihazırda 1.6 milyar dolar değerinde yaklaşık 166.000 Bitcoin ve değeri 200 milyon dolara yakın 168.000 civarında Bitcoin Cash bulunuyor. Daha yüksek miktarda Bitcoin ve Bitcoin Cash satmaya karar veren Kobayashi, bu konuda mahkemeye danışacağı belirtiyor. Mahkemenin de onay vermesi halinde ilerleyen günlerde piyasaya yüklü miktarda Bitcoin girişi, Kobayashşi'nin eliyle gerçekleşebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim