Anlık Bildirim

Binance kullanıcılarının altcoin'leri kullanıcılardan habersiz Bitcoin'e çevrildi

Son 24 saatteki işlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance'in kullanıcıların hesaplarındaki altcoinleri, kullanıcılardan habersiz Bitcoin'e çevirdiği iddia ediliyor.
Bugün sabah saatlerinde Twitter ve Reddit'te ortaya atılan iddialar, işlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance'de yatırımlarını yöneten kişilerin endişelenmesine yol açtı. İddialara göre kullanıcıların borsada tuttukları altcoin'ler, kendi rızaları dışında piyasa değeri üzerinden Bitcoin'e çevrildi. Binance kullanıcılarının bazıları sahip oldukları bütün altcoin'lerin Bitcoin'e çevrildiğini belirtirken bazıları ise sadece belirli kripto paraların izinsiz işlemlere konu olduğunu yazdı. Kullanıcıların ortak noktası ise iki faktörlü kimlik doğrulama sisteminin etkinleştirildiğine veya hesabın ele geçirildiğine dair herhangi bir işarete rastlamamış olmalarıydı.

Hack iddiaları  

Geçtiğimiz ay bakım nedeniyle aniden platformdaki işlemleri durduran Binance'ın 24 saat boyunca hiçbir işleme izin vermemesi nedeniyle kullanıcılar borsanın ciddi bir saldırıya uğramış olabileceğini düşünmüştü. Bugün sabah saatlerinde ortaya atılan iddialar ise birden hack senaryolarının yayılmasını neden oldu. Çok sayıda kullanıcı borsaya girip kripto paralarını başka hesaba aktarmaya çalışırken Bitcoin'in değeri ise 10.700$'dan 9600$'a kadar geriledi.
İlk etapta kullanıcıların iddiasını doğrulayan ve konuyla ilgili çalışma yaptıklarını açıklayan Binance, kullanıcıların kripto paralarını korumak için para çekim işlemlerine bazı sınırlandırmalar getirirken akşam saatlerinden şirket tarafından daha kapsamlı bir açıklama paylaşıldı. İlk açıklamayı Reddit üzerinden yapan Binance, platformun tehlikede olmadığını belirtirken sorunun yalnızca ticaret botu gibi üçüncü taraf API kullanan kullanıcıların sorundan etkilendiğini açıkladı. Binance CEO'su Changpeng Zhao da Twitter hesabından yaptığı açıklamayla bütün yatırımların güvende olduğunu ve araştırmalarını sürdürdüklerini paylaştı.
Binance'in açıklaması kullanıcıların bir kısmını rahatlatsa da bazı kullanıcılar bu açıklamalardan memnun olmuş değil. Herhangi bir API ya da mobil uygulama kullanmadıkları halde hesaplarındaki kripto paraların Bitcoin'e çevrildiğini ifade eden kullanıcılar Binance'in açıklamasının yetersiz olduğunu düşünüyor. Öte yandan Reddit'teki bazı kullanıcılar kripto paraları ile Bitcoin alınmadığını Viacoin isimli başka bir kripto paranın alındığının altını çiziyor. Son 24 saat içinde Viacoin ile yapılan işlemlerin toplam değerinin 100 milyon doları aşmış olması da bu iddiaları doğrular nitelikte.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7334 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), Kripto Para ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim