Anlık Bildirim

İklim değişikliği konusu, İtalyan devlet okullarında ders olarak okutulacak

İtalya Eğitim Bakanlığı, İklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konularını okul müfredatlarına dahil edecek. 2020 yılında başlayacak uygulama ile ülke bu alanda dünyada bir ilk olmayı hedefliyor.

İklim değişikliği konusu, İtalyan devlet okullarında ders olarak okutulacak Tam Boyutta Gör
İklim değişikliği ve sürdürülebilirlik alanlarında farkındalık yaratmak İtalyan Hükümeti, Eylül 2020’den itibaren devlet okullarında bu iki konuyu müfredat programına dahil etmeye karar verdi.

Alınan karar kapsamında okul öğrencilerine bir eğitim ve öğretim yılı içinde toplam 33 saat bahsi geçen konularda eğitim verilecek. Bu da haftada bir ders saatinin iklim değişikliği konusuna ayrılması anlamına geliyor. Ülkenin Eğitim Bakanı Lorenzo Fioramonti Reuters’a verdiği röportajda, “Bütün bakanlık iklim ve sürdürülebilirlik konularını eğitim sisteminin merkezine oturtmak için çalışıyor. Çevre ve toplum konularını okulda öğrendiğimiz her şeyin merkezi haline getirildiği İtalyan eğitim sisteminin bu alanda dünyada bir ilk olması için gayret gösteriyorum.” ifadelerini kullanmış.

İklim değişikliği konusu, İtalyan devlet okullarında ders olarak okutulacak

Fioramonti’ye göre müfredat, sadece iklim değişikliğine odaklanarak kısıtlanmayacak. Sürdürülebilirlik konusunun okullarda okutulan farklı derslerle de harmanlanacağı ifade ediliyor. Örneğin coğrafya dersinde öğrenciler, insan eylemlerinin Dünya’nın farklı bölgelerinde ne gibi değişikliklere neden olabileceğini öğrenebilecekler.

21. yüzyıl insanının sürdürülebilir bir vatandaş olması gerektiğini belirten Fioramonti, bu konudaki ısrarıyla da tanınıyor. İtalyan Bakan geçtiğimiz Eylül ayında iklim protestolarına katılmalarını istediği öğrencilerin okulu kırmalarını istemişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim