Anlık Bildirim

İklim değişiklikleri Avrupa’da daha yoğun fırtınalara yol açacak

Newscastle Üniversitesi ve Met Office tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre iklim değişikliği sebebiyle Avrupa’daki yoğun ve şiddetli fırtınalar gelecekte daha da artacak.

İklim değişikliğinin Avrupa’da yoğun yağışlardan oluşan fırtınaları nasıl etkilediğini araştıran iklim uzmanları, yavaş hareket eden yoğun fırtınaların oluşumunda gelecekte önemli bir artış olacağını buldu. Bilim insanları tarafından fırtınaların bu yüzyılın sonuna kadar 14 kat daha sık olacağı tahmin ediliyor. Bugünlerde de Almanya ve Belçika’da benzer fırtınalar yüzlerce insanın ölümüne yol açmıştı.

İklim değişiklikleri Avrupa’da daha yoğun fırtınalara yol açacak

Ayrıntılı bir iklim modeli simülasyonu kullanan araştırmacılar, yavaş fırtına hareketlerinin yoğun yağış miktarını arttırdığını ve önceki çalışmaların da yardımıyla Avrupa genelinde ani sel riskini arttırdığını buldular. Çalışmanın sonuçlarına göre yoğun yağış üreten fırtınaların artmasındaki en büyük sebep iklim değişiklikleri.

Gelecek için “uyarıcı” niteliğinde

Araştırmacılar, küresel ısınmanın etkilerinin hızla arttığını ve bu araştırmanın da iklim değişiklikleri ile mücadelede acil durum planlarımızı, altyapılarımızı geliştirmemiz için bir “uyarıcı” olduğunu ifade ederken gelecekte beklenen fırtınaların şu an Batı Avrupa’da yaşanan fırtınalara benzer olacağını da vurguladı.

İklim değişiklikleri Avrupa’da daha yoğun fırtınalara yol açacak Tam Boyutta Gör

Şu an Avrupa’da yaşanan fırtınaları gördüğümüzde bu tarz çalışmaların önlem almak için ne denli önemli olduğunu fark etmemiz ve hemen önlem almaya başlamamız gerektiğini söylesek yanlış olmaz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim