Anlık Bildirim

İlk kez Android uygulama gelirleri iOS gelirlerini geride bıraktı

Android uygulama mağazası her zaman sayı bakımından önde giderken, iOS uygulama mağazası da gelir açısından önde gidiyordu. Ancak 2 milyar kullanıcı sayısını devirmek üzere olan Android platformu gelirler açısından da öne geçiyor. 

Salt olarak Google Play ve App Store ele alındığında gelir anlamında Apple rakibinin önünde yer alıyor. Ancak Android platformunda çok sayıda alternatif uygulama mağazası var ve bunlar da önemli bir gelir elde ediyor. Digi-Capital raporlarına göre bu mağazalar biraraya geldiğinde tüm Android ekosisteminin uygulama gelirleri iOS'tan fazla durumda.

Opera Mediaworks raporuna göre ise yılın ilk çeyreğinde mobil platformlardaki toplam reklam gelirlerinin yüzde 45.8'i Android ekosistemine ait. Yüzde 45.4 oranı ise iOS tarafından elde edilmiş durumda. Kalan oranlar da Windows Phone ve diğer platformlara gidiyor. 

Kullanıcı sayısı olarak avantajını sürekli büyüten Android'in gelir açısından iOS'u geride bırakması kaçınılmazdı. Bu bakımdan geliştiriciler Android ekosistemine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve bazı yapımlar iOS'tan önce Android'e geliyor. 

iOS platformunun ise henüz 1 milyar rakamına ulaşmadığı düşünüldüğünde kendisinin iki katı büyüklükte bir platform ile gelir anlamında başabaş olması da bir başarı sayılabilir. Ayrıca sadece Google Play olarak gelirlerin daha düşük olduğu ayrıntısını da unutmamak gerek. Bununla birlikte Google Play mağazası da ilerleyen yıllarda gelir olarak rakibini geride bırakacaktır.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19204 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Android, iOS
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim