Anlık Bildirim

İlk kez büyük ekranlı tabletlere talep arttı

COVID-19 salgını nedeniyle evden süreç yürütme zaruriyetinin ortaya çıkması; büyük ekranlı tablet modellerine ilgiyi arttırdı. İlk kez 10 inç ve üzeri tabletlere ilgi yüzde 50 üzerine çıktı.

İlk kez büyük ekranlı tabletlere talep arttı Tam Boyutta Gör

Modern tablet pazarının yükselişe geçtiği zamanlardan bu yana tüketicinin eğilimi genelde 10 inç ve altı boyutlarda kaldı. Bu nedenle üreticiler de genelde 10.1 inç, 10.2 inç, 10.5 inç gibi sınır boyutlardan öteye gitmedi. Büyük ekranlar da bu nedenle sınırlı kaldı.

Büyük ekranlara ilgi artıyor

Strategy Analytics tarafından yapılan pazar araştırmasına göre bu yıl tablet satışlarında 160 milyon rakamının geçilmesi bekleniyor. Yıl bazında yüzde 10 civarında bir artış yaşanacak. Son 6 yılda en hızlı satın alma oranının 2020 yılında yaşandığı ifade ediliyor.

Bunda elbette COVID-19 salgınının etkisi büyük. Evden çalışma veya eğitim gibi zaruriyetlerin artması ile birlikte tablet ve dizüstü modellerine adeta akın oldu. Rapora göre tüketicilerin büyük ekranlı tabletlere olan ilgisi arttı ve sektörde ilk kez büyük ekranlara olan talep yüzde 50’nin üzerine çıktı.

İlk kez büyük ekranlı tabletlere talep arttı Tam Boyutta Gör

Bu yıl 10 inç altındaki tablet modellerinin satışı yüzde 44 civarında kaldı. 10 inç üzerindeki tabletlerin satış oranı ise yüzde 56 oldu. Önümüzdeki 5 yıl boyunca bu oranın yüzde 64 seviyesine kadar çıkması bekleniyor.

Diğer taraftan ikisi bir arada olarak tanımlanan ve hem tablet hem dizüstü olarak kullanılabilen bilgisayar konseptinin de ilgi gördüğü belirtiliyor. Geçen yıl satışlarda yüzde 30 olan oran bu yıl yüzde 40 olmuş. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde yüzde 45 seviyesine çıkması bekleniyor. Bu sınıf içerisinde artık iPad Pro, Galaxy Tab 7 gibi klavye ile kullanılan tabletler de dahil ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3259 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tablet marketshare, Samsung ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim