Anlık Bildirim

İlk jenerasyon iPod’un prototipi görüntülendi

Bu yıl 20.yıldönümünü kutlayan iPod, zamanın en popüler cihazlarından biriydi. Sektörü değiştiren ilk nesil iPod’un prototip görüntüleri, cihazın geliştirilme aşamasına ışık tutuyor.

İlk nesil iPod'un prototipi Tam Boyutta Gör

20 yıl önce hayatımıza giren ve taşınabilir eğlence sektörünü değiştiren iPod, akıllı telefonların hayatımıza girmesi ile unutuldu. Yıllardır güncelleme almayan iPod serisinin, yakın zamanda fişi tamamen çekilecektir. Ancak bu hala iPod’un doğum gününü kutlamalara engel değil. Sektörün en önemli cihazlarından olan ilk nesil iPod’un prototipleri ise iPod’un 20.yıldönümünde yayınlandı.

Devasa bir prototip

Panicten Cabel Sasser’ın yayınladığı prototip, 3 Eylül 2001 tarihinden kalma. Cihazın çıkışına yakın olan bu prototip, asıl iPod’tan büyük farklılıklar gösteriyor. iPod’a göre devasa bir boyutta olan prototip, ufak bir ekran, dört adet tuş ve kaydırma tekerleği barındırıyor. Cihaz sarı gözükse de 20 yıllık olmasından dolayı başlangıçta beyaz veya gri olabilir. Ayrıca prototip, orijinal iPod ile aynı yazılım ile çalışıyor ve benzer boyutta bir ekrana sahip. FireWire ve standart kulaklık girişlerine de bir farklılık bulunmuyor.

İlk nesil iPod'un prototipi Tam Boyutta Gör

Sızıntılara karşı devasa yapılmış

Uzun yıllardır Panic’in elinde olan bu prototip, iPod’un 20.yıldönümü şerefine paylaşıldı. Sosyal medyada cihazın ilgi çekmesi sonucunda iPod’un babası olan Tony Fadell, prototip ile ilgili birkaç bilgi paylaştı. Prototip’in adı P68/Dulcimer ve final tasarımdan hemen önce üretilmiş. Cihazın devasa ve garip olmasının sebebi ise sızıntıları engellemekmiş. Teknoloji sektöründe ciddi önemi olan iPod’un nasıl bir süreçten geçerek geliştirildiğini görmek bizleri mutlu etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim