Anlık Bildirim

İlk uzay oteli 2016 yılında müşterilerini ağırlayacak


Teknoloji geliştikçe kişi ve firmaların yatırımları daha farklı alanlara yönelmeye başlıyor. Sadece astronot ve mekiklerin yapabildiği uzay yolculuğunu herkese açabilmek için özel teşebbüslerin büyük gayreti var. 

Bugüne kadar Denis Tito, Richard Garriott gibi zenginler milyon dolarlar ödeyerek uzay mekiğiyle Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidip geldiler. Yolcu uçağı şeklinde tasarlanan Space Shift hava araçları ile toplu uzay turizmi 2012 yılında başlayacak.

Ruslar ise yolculuğu bir adım ileriye götürerek uzay tatiline çevirmek niyetinde. Rus firması Orbital Technologies 2016 yılında 5 günlük tatil için uzay oteli hizmeti başlatmanın planlarını yapıyor. Turistler yörüngede bulunan Ticari Uzay İstasyonu’nda konaklayacak.

Ticari Uzay İstasyonu ise Orbital Technologies ve RSC Energia firmalarının ortaklaşa üzerinde çalışmayı düşündükleri dünyadan 320km uzaklıkta konuşlanacak uzay oteli projesi. Otelde turist, araştırmacı veya profesyonel astronotların konaklayabilmesi düşünülüyor. 4 odalı otel 7 kişilik kapasiteye sahip. Ancak hayata geçip geçmeyeceği bilinmiyor.

Orbital Technologies firması 1 milyon dolar karşılığında 7 kişiyi Soyuz uzay mekiğiyle otele götürecek ve geri getirecek. 
Planda kafaları karıştıran nokta ise Soyuz mekiğinin her turu için ABD'nin 51 milyon dolar ödeyeceği Rusya’nın turistlere nasıl 1 milyon dolara bu turizmi sağlayacağı. 7 kişi gittiğinde bile kişi başı 7.5 milyon dolar düşüyor. Bu sorunun cevabını sanırım 2016 yılında alabileceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8816 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, nasa ve soyuz
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim