Anlık Bildirim

İngiliz finans devi: Bitcoin'i yatırım aracı olarak kullanabiliriz

Dünyanın en büyük serbest fon yöneticilerinden Man Group, yakın zamanda Bitcoin'i yatırım araçlarından biri olarak konumlandırabileceklerini duyurdu.

İngiliz finans devi: Bitcoin'i yatırım aracı olarak kullanabiliriz Tam Boyutta Gör
 

230 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan İngiliz finans devi Man Group, Bitcoin ile yatırım fikrine sıcak bakıyor. Londra merkezli şirketin CEO'su Luke Ellis'in, Reuters tarafından düzenlenen bir yatırım konferansında yaptığı açıklamalara göre 100 milyar dolara yakın fon yönetimi gerçekleştiren şirket yakın zamanda Bitcoin'i de yatırım evrenine ekleyebilir ancak Ellis'in Bitcoin'i yatırım aracı olarak kullanıma sunmak için bir şartı var: CME Group'un bitcoin vadeli işlemlere başlaması. 


CME'nin Hareketine Bağlı

Hatırlanacağı üzere dünyanın en büyük borsa operatörü CME Group, geçtiğimiz ayın sonunda yaptığı açıklamayla bu yılın sonuna kadar Bitcoin vadeli işlemlere imkan sağlayacağını duyurmuştu. Riskten uzak durmak isteyen yatırımcılar için son derece önemli olan bu adım henüz atılmış değil ancak CME Group Bitcoin vadeli işlemleri başlattı takdirde Man Group da Bitcoin'i yatırım aracı olarak kullanıma sunacak. ''Bitcoin bugün yatırım evrenimizin bir parçası değil ancak olabilir.'' diyen Luke Ellis, "Bitcoin'in CME'de geleceği varsa olabilir." diyerek topu CME'ye atmış durumda. 


Dijital para birimleri ile gelenekselleşen para birimleri arasında çok büyük farklar olduğunu ve geleneksel para birimlerinin "orduya sahip hükümetler tarafından desteklendiğini" vurgulayan Luke Ellis, bu güce sahip olmayan dijital paraların insanları kurallara uymaya zorlayamayacağını düşünüyor. Bununla birlikte Ellis'e göre bu güç eksikliği dijital para birimlerini geçersiz kılmıyor. Kavramsal olarak dijital paraların ilginç olduğunu düşünen Ellis, dijital para birimlerine karşı olmadığını da belirtiyor. 


Yeniden 7000$'ın Üstünde 

Tabi Ellis'in bu açıklaması Bitcoin'in değerinde önemli bir değişime neden oldu. Daha önce CME Group'un açıklamasından sonra rekor değere ulaşan Bitcoin, Ellis'in açıklamasının ardından da benzer bir yükseklik grafiği çizdi. Son günlerde Bitcoin Cash'e olan ilgiden dolayı zor günler geçiren ve değeri 5400$'a kadar gerileyen para birimi bugün yüzde 7'nin üstünde değer kazanarak tekrar 7000$'ın üstüne çıkmayı başardı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim