Anlık Bildirim

İkonik Londra taksilerinin üreticisi şimdi de e-Camper modeliyle karşımızda

Daha önce NV5 isimli hafif ticari aracını tanıtan LEVC, şimdi de bu modeli baz alan fakat bu kez kamp tutkunlarına hitap eden e-Camper modeliyle ilgili bilgiler paylaştı.

İngiliz üreticiden macera tutkunları için yeni model: e-Camper Tam Boyutta Gör

Tasarımıyla ikon haline gelen taksileriyle tanıdığımız LEVC (London Electric Vehicle Company), otomotivdeki değişim rüzgarlarına kapılarak farklı segmentlerin kapılarını aralamaya başladı. Daha önce taksilerle aynı tasarıma sahip hafif ticari araç üreteceğini açıklayan firma şimdi de kamp tutkunlarına hitap eden bir projeyle karşımızda.

e-Camper hakkında ilk bilgiler

Çinli otomotiv devi Geely'nin tamamına sahip olduğu LEVC, e-Camper adını verdiği araçla ilgili ilk detayları paylaştı. Şirketin daha önce duyurduğu VN5 isimli hafif ticari aracı baz alan ve onunla aynı tasarıma sahip olan e-Camper yan camları ve yukarı doğru açılabilen tavanıyla farkını ortaya koyuyor.

LEVC e-Camper'ın iç mekanına baktığımızdaysa çok da büyük olmayan fakat mümkün olduğunca kullanışlı olması için çalışılan bir yaşam alanıyla karşılaşıyoruz. Bu alanda bir elektrikli mini mutfak ve çift kişilik yatağa dönüşebilen ikinci sıra koltuk bulunuyor. Bu koltuklar ayrıca içerideki alanı genişletmek için geriye doğru kaydırılabiliyor. Ön koltuklar ise 180 derece döndürülerek arkaya bakacak konuma getirilebiliyor.

İngiliz üreticiden macera tutkunları için yeni model: e-Camper Tam Boyutta Gör

Şirket e-Camper'ın teknik detaylarını açıklamadı fakat diğer modellerde olduğu gibi menzil artırıcı sisteme sahip olacağını onayladı. VN5'teki sistemin kullanılacağını düşünürsek 1.5 litre benzinli ünite, arka aksa konumlandırılan bir elektrik motoru ve 31 kWsa batarya kombinasyonu bekleyebiliriz. Bu da yapılan açıklamaya göre 100 kilometre saf elektrikli sürüş menzili ve menzil artırıcıyla birlikte 490 kilometre toplam menzil anlamına geliyor.

Özellikle pandemi sürecinde insanların bu tür küçük kamp araçlarına veya karavanlara ilgisi daha da artmış durumda. LEVC CEO'su Joerg Hofmann, e-Camper'ın saf elektrikli sürüş menzili de göz önüne alındığında pazarda güzel bir alternatif olacağına inanıyor. e-Camper'ın bu yılın sonunda 73 bin euro fiyat etiketiyle satışa sunulacağı belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim