Anlık Bildirim

İnsansı robot ATLAS, temizlik işlerini de öğrendi

Günümüzde üretilmiş en gelişmiş insansı robotlar arasında yer alan ve sürekli olarak geliştirilmeye devam eden ATLAS, IHMC Robotics'in son videosuyla ev işlerine de el attı.
 
İnsansı robot ATLAS, temizlik işlerini de öğrendi
Google tarafından satın alınan Boston Dynamics ve IHMC Robotics tarafından geliştirilen üst düzey insansı robot ATLAS, daha öncekilerden çok daha farklı video ile karşımıza çıktı.
Yandan gelen darbelere dayanarak dengesini çok iyi bir şekilde koruyabiliyor olmasıyla dikkatleri üzerine çeken ATLAS, belirli yüksekliklere rahatlıkla tırmanabiliyor ve atlayarak iniş yapabiliyor. 1.88 metre boyunda ve 150 kg ağrılığında geliştirilen ATLAS, yayınlanan yeni videosunda ise standart temizlik ya da diğer bir deyişle ev işlerini yaparken görüntüleniyor.

İnsansı robotun kontrol algoritmasını geliştiren IHMC Robotics tarafından yayınlanan bu video kapsamında, ortamda yer alan objeleri düzenleyebilen, yerleri süpürebilen ve çöpleri toplayabilen ATLAS, tahminlerin aksine bunu gerçekten evlere girmek için yapmıyor. Robotun kodlarını sürekli olarak güncelleyen ve herşeyin yolunda gidip gitmediğini kontrol etmek adına hep aynı hareketleri tekrar ederek sıkıldıklarını belirten IHMC, daha eğlecenceli deneme süreçleri için böyle bir adımı tercih etmiş.
Bu tarz farklı işlemler ile algoritması daha da iyi hale getirilen ATLAS'ın bahsi geçen temizlik performansını aşağıda izleyebilirsiniz. Videonun 20 kat hızlandırıldığı belirtmekte fayda var.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6167 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
atlas, bilim teknoloji ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim