Anlık Bildirim

İnsansız hava araçlarının operatörlerine duyulan ihtiyaç pilotlardan bile fazla

ABD Hava Kuvvetleri’nden üst düzey bir generalin yaptığı açıklamalara göre orduda; insansız hava araçları operatörlerine diğer pilotlardan daha fazla ihtiyaç duyuluyor.

İnsansız hava araçlarının operatörlerine duyulan ihtiyaç pilotlardan bile fazla Tam Boyutta Gör
 

Drone’lar hala pek çok kişi bir eğlence aracı olarak kabul görmüş olabilir ancak diğer insansız hava araçları ile birlikte ele alındığında ülkelerin orduları için artık önemli bir araç haline geldiği görünüyor. Bunun en büyük örneği ise geçtiğimiz hafta açıklama yapan ABD Hava Kuvvetlerinde görevli Korgeneral Darryl Roberson’un sözleriyle ortaya çıkmış durumda. Darryl Roberson’a göre ABD Hava Kuvvetleri’nin; uçakları kontrol eden pilotlardan ziyade drone ve diğer insansız hava araçlarını uzaktan kontrol eden operatörlere ihtiyacı var.

ABD Hava Kuvvetleri’nin tabiriyle "uzaktan kumandalı uçaklar" olan insansız hava araçlarının sayısı orduda kullanılan diğer uçaklara göre oldukça hızlı bir şekilde artıyor. Bunun bir sonucu olarak da 2017 yılında MQ-1 Predator ve MQ-9 Reaper isimli insansız hava araçlarının kontrolü için, iki modelin her biri için, 1000’den fazla operatöre ihtiyaç duyulurken ihtiyaç duyulan personel sayısı askeri kargo uçağı C-17 için 889 ve savaş jeti F-16 için 803’te kaldı. Keşif ve füze görevlerinde MQ-9 Reaper gibi uçakların daha fazla görev aldığı Hava Kuvvetleri bu tip uçakların operatörleri için yeni imkanlar da sunuyor.

Operatör Sayısını Arttırma Çalışmaları 

Geçen yıldan beri kalifiye insansız hava aracı operatörlerinin sayısını arttırmak için operatörlere ikramiye ödemeye başlayan Hava Kuvvetleri, aktif olarak 5 yıllık görev süresini geride bırakan operatörler için de yıllık 10.000$ bonus veriyor. Daha fazla personel ve insansız hava aracıyla birlikte filosunu genişleten Hava Kuvvetleri yakın zamanda MQ-1 Predator’ı envanterden çıkararak yerine yeni araçları koymayı ve insansız hava araçlarına ev sahipliği yapacak 8 adet üs kurmayı planlıyor.

Korgeneral Darryl Roberson, insansız hava araçları bakımından Hava Kuvvetleri’nin çok iyi bir pozisyonda olduğunu söylerken orduya katıldığında bir gün pilotlardan ziyade bu araçların operatörlerine ihtiyaç duyulacağının aklının ucundan bile geçmediğini söyleyerek özellikle son birkaç yıl içinde müthiş bir ivme yakalayan insansız hava araçları sektörünün hızlı gelişimine atıfta bulundu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim