Anlık Bildirim

Instagram kurucularından haber takip uygulaması

Kevin Systrom ve uzun dönem ortağı Mike Krieger tarafından geliştirilen Artifact adındaki haber takip uygulaması yapay zekâdan yoğun bir şekilde faydalanıyor.   
Artifact Tam Boyutta Gör
Instagram uygulamasını Facebook’a sattıktan sonra yeni projelere yelken açan genç milyarder Kevin Systrom yeni projesini duyurdu. Bu kez sosyal bileşenleri olan bir haber takip uygulaması geliyor.

Artifact nedir?

Kevin Systrom ve uzun dönem ortağı Mike Krieger, yeni projelerine Artifact adını vermiş. Article-fact-AI terimlerini bir araya getiren bu isim, kullanıcılara yapay zekâ tarafından harmanlanmış haberler sunmayı amaçlıyor.

Uygulamayı yükleyen kullanıcı haber kaynaklarını seçtikten sonra ana akış sayfasına yönlendiriliyor. Haberleri okudukça, yorum yaptıkça yapay zekâ kullanıcısını tanımaya başlıyor. Sonrasında kullanıcısına uygun haberler öneriyor. Hatta farklı cephelerden haberler ile besleyerek kullanıcının daha doğru haberlere ulaşmasını sağlıyor.

Henüz kapalı beta sürecine devam eden Artifact uygulaması yakın dönemde sosyal bileşenleri de bünyesine ekleyecek ve kullanıcıların beğendikleri haberleri diğer kullanıcılar ile paylaşmaları mümkün olacak. Ayrıca bir özel mesaj kutusunun da olacağı belirtiliyor.

Ön kayıt linki

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim