Anlık Bildirim

Intel Arctic Sound hızlandırıcıları görüntülendi, detayları paylaşıldı

Raja Koduri’yi bünyesine dahil eden Intel sunucu tarafına sunacağı hızlandırıcılarda görünüşe göre son aşamalara yaklaşmış. Modellerin görüntülenmesinin yanı sıra detayları paylaşıldı.

Intel Arctic Sound hızlandırıcıları görüntülendi, detayları paylaşıldı Tam Boyutta Gör

Uzun süredir kendi GPU mimarisi üzerinde çalışan Intel yoğun mesailerin sonucundan faydalanmaya bir hayli yakın görünüyor.

Igor’sLab’ın son paylaşımında Arctic Sound hızlandırıcılarına yer verildi. Raja’nın şu ana kadarki paylaşımlarında 1-4 kümeden oluşan yongaları görmüştük. Bununla birlikte Arctic Sound’un 1,2 ve 4 kareden oluşan en az 3 seçenekten oluşacağı da biliniyor.

Arctic Sound çözümleri görüntülendi

Görüntülenen kartlardan 1 kümeden oluşan çözüm 512 EU içeren yongayı kalbinde barındırmasına karşın yonganın 384 EU’ya kırpıldığı belirtilmiş. Intel’in EU başına işlem birimi sayısını sunucu sınıfı hızlandırıcılarda da uyguladığını varsayarsak bu Arctic Sound 1T’nin 3072 shaderlık bir kart olduğu sonucuna ulaşıyoruz.

Intel Arctic Sound hızlandırıcıları görüntülendi, detayları paylaşıldı Tam Boyutta Gör

Daha önce 512 EUlu seçeneğin 225 watt TDP ile geleceğine yer verilmişti. Buna karşın kırpılan çözüm için 150 watt TDP belirlenmiş. 512 EU içeren çözümde yine yüksek TDP beklenebilir. Son olarak 16 GB kapasiteli HBM2E belleğin tercih edildiği model sistemle iletişimini PCIe 4.0 arayüzü üzerinden sağlayacak.

Arctic Sound 2T’da ise 2T kartın 2 kümeden oluşacağına işaret ediyor. 480 EU içeren 2 kümede toplamda 7680 shader barındıracak model 32 GB kapasiteli HBM2E bellekle desteklenirken TDP 300 watt olarak belirlenmiş. Modelin beslenmesi ise 1x8-pinlik EPS konnektörü üzerinden sağlanacak.

Son olarak 4 kümeden oluşan Arctic Sound hızlandırıcısı henüz herhangi bir yerde görülmüş değil. Bu da üretim ile ilgili sorunlar yaşandığını düşündürüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim