Anlık Bildirim

Intel Core i9: 6 çekirdekli masaüstü işlemcilerin isimlendirmesi netleşiyor mu?

Intel Core i9: 6 çekirdekli masaüstü işlemcilerin isimlendirmesi netleşiyor mu?

Lynnfield kod adını taşıyan Core i5 işlemcilerini yılın ikinci yarısında duyurmayı hedefleyen Intel, masaüstü sistemler için hazırladığı 6 çekirdekli ilk işlemcilerini de pazara sunmanın planlarını yapıyor. Firmanın Gulftown kod adını taşıyan ve 32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan LGA1366 formundaki 6 çekirdekli ilk işlemcilerinin, beklenenden daha önce Core i5 işlemcileriyle eş zaman olarak pazara giriş yapabileceğinden bahsetmiştik. Gelen son bilgilere göre Intel, 6 çekirdekli işlemcilerini Core i9 serisi altında pazara sunabilir.

Westmere mimarisi ile gelecek 7 yeni SSE komut setine de destek verecek olan Gulftown serisi yüksek performans odaklı yeni işlemciler, 3 kanal DDR3 desteği sunacak ve X58 yonga setli anakartlar ile kullanılabilecekler. Gulftown kod adlı işlemcilerin Core i9 serisi altında anons edilmesiyle birlikte Intel'in Nehalem mimarisi ile başlayan yeni jenerasyon atılımının pazardaki temsilcileri Core i3, Core i5, Core i7 ve Core i9 serileri altında kullanıma sunulmuş olacak.

Core iX markasını yaygınlaştırmakta kararlı olan Intel, Pentium ve Core 2 serisi işlemcilerine de devam edecek. Mevcut bilgilere göre 2011-2012 yılına kadar pazarda kalacağı ön görülen Core 2 jenerasyonuna ek olarak, firma tarihinde önemli bir yeri olan Pentium markasının da yeni model takviyeleriyle Core iX serisinin yanında alternatif çözümler olarak yola devam etmesi bekleniyor. Bu arada bir diğer habere göre Intel, Lynnfield kod adını taşıyan işlemcilerin üst düzey bazı temsilcilerini Core i5 yerine Core i7 çatısı altında tanıtabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23429 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, İşlemci ve cpu
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim