Anlık Bildirim
 
Geçtiğimiz haftalarda ilk incelemelerinin teknoloji siteleri tarafından sıkı bir şekilde yapıldığı Sky Lake-X ve Kaby Lake-X işlemcileri ile beraberinde getirdiği X299 yongaseti son gelen bilgilere göre beraberinde ciddi ısınma problemlerini de getirmiş.

Hız aşırtma ustası Der8auer yaptığı denemelerde piyasadaki Gigabyte, Asus ve MSI’ın anakartlarında 4.5 GHz gibi bu işlemciler için oldukça olağan olan seviyelere gelindiğinde kartların VRM’lerinin 85C ve hatta üstüne çıktığını rapor etmiş. Daha vahimi hız aşırtma ustası kullanılan ölçerin konumu dolayısıyla sıcaklıkların 96C gibi bir değere dahi çıkmış olabileceğini düşünüyor. Tabi bu denli yüksek sıcaklıklar 5-10 dakikalık Prime95 testi sırasında görülmüş ve işlemci doğal olarak kendisini 1.2 GHz’e çekmiş. Yonga soğumasının ardından tekrar 4.5-4.6 GHz seviyesine çıkmış ancak aynı olay tekrar tekrar yaşanmış.

Ne yazık ki tek sorun bununla da kalmamış. PSU’nun işlemciyi besleyen 8 pinlik bağlantısında 65C’lik sıcaklık ölçen hızaşırtma ustası bu değerlerin uzay montaj test ortamında ölçüldüğünü dolayısıyla sistemimizi normal bir kasaya kurduğumuzda bir de kasa içi hava akımımız da iyi değilse durumun yangına dahi sebep olabileceğini belirtmiş. Ek olarak yüksek sıcaklıkların 8 pinlik konnektörün 10 çekirdek 20 izlekli Sky Lake Extreme işlemcisi Core i7-7900X’i beslemekte yetersiz kaldığından kaynaklandığının da altını çizen Der8auer kullanıcılara 8 pin güç konnektörlü anakart almamalarını ve 1-2 ay bekleyip yeni modeller çıkarsa onlardan almalarını tavsiye etti.
Intel’in başı yine sıcaklıklarla dertte! Tam Boyutta Gör

Peki bu durum neden kaynaklanıyor?


Der8auer’e göre burada yalnızca anakart üreticileri suçlanmamalı zira Intel iki extreme işlemci ailesinin de çıkış tarihini önümüzdeki ağustos ayından haziran’a çekti ki bu da anakart üreticilerinin kartlarını yeteri kadar test edip geliştirememesine yol açtı. Bu sebeple hız aşırtma ustası suçun yarı yarıya her iki tarafta da olduğu görüşünde.
Intel’in başı yine sıcaklıklarla dertte! Tam Boyutta Gör

Bununla birlikte soruna hem VRM’lerin ısı dağıtıcılarının gerekli şekilde tasarlanmaması hem de termal padlerin ısı iletiminin kötü olması sebep olmuş olabilir. Ayrıca VRM soğutucularının 120 mm’lik bir fanla desteklendiğinde sorun yaşanmadığı da diğer detaylar arasında.

Son olarak henüz yeni olan platformda böyle sorunları duymak üzücü. Görünen o ki kullanıcıların şu an için tedbirli olmasında fayda var. İlerleyen günlerde gelişmeleri hep birlikte takip ediyor olacağız. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6196 kez okundu.
35 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel skylake-x ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim