Anlık Bildirim

Intel'in bu yıl 40 milyon tablet hayali suya düştü

Intel'in bu yıl 40 milyon tablet hayali suya düştü

Bu yıl hem Bay Trail hem de sonraki nesil Cherry Trail tabanlı Atom işlemcileri ile bu yıl 40 milyon tablete hayat vermeyi planlayan Intel'in bu planları suya düşmek üzere.

Tedarik zincirinden gelen bilgilere göre firma Bay Trail tabanlı Atom işlemci taşıyan yaklaşık 25 milyon, Cherry Trail tabanlı Atom işlemci taşıyan yaklaşık 15 milyon tablet modelinin piyasaya çıkacağını tahmin ediyordu. Ancak Cherry Trail işlemcilerin önce Kasım ayına sonra da 2015 başlarına ertelenmiş olması bunu da imkansız hale getirdi. 

Intel ortaya çıkan açığı kapatmak için üretici ortaklarına farklı promosyonlar ile Bay Trail işlemcileri sunmaya başladı. Ayrıca Çinli markasız tablet üreticilerine de Bay Trail işlemcilerini benimsetmeye çalışıyor. 

Ancak yine de bazı pazar gözlemcileri Intel'in tüm çabalarına rağmen bu yıl toplamda 30 milyon tablet modeline yongaseti sağlayacağını öngörüyor. Bu da asıl hedeften 10 milyon aşağıda kalmak demek oluyor.

Intel'in 14nm fabrikasyon süreci ile üreteceği Airmont mimarisini temel alan Cherry Trail platformu 2.7GHz saat hızına kadar çıkabilecek ve grafik birimi olarak da Haswell ile gelen GEN 8 ailesinin optimize edilmiş sürümlerini kullanacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
650 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, intel
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim