Anlık Bildirim

Apple müzik sektöründe önemli hamlelerden birisine imza atıyor. Müzik arama devi Shazam resmen Apple bünyesine katıldı. Satın alma haberini bizzat Apple verdi.

Müzik sektörüne katkısı büyük

1999 yılında kurulan Londra merkezli Shazam Entertainment, dinlediği melodileri hızlı bir şekilde bulabilen sistemi ile dikkat çekmişti. Kafede, restoranda ya da televizyonda dinlenilen bir müziği saniyeler içinde tanıyarak müziğin ismini kullanıcıyla paylaşan Shazam, ilk etapta SMS üzerinden paylaşım yapıyordu.

2008 yılında App Store’da yerini alan platform hızlı bir büyüme yakaladı ve 190 ülkede bir milyardan fazla indirildi. Shazam Entertainment zaten uzun süredir Apple ile iş birliği içerisindeydi.

App Store’da yayınlandıktan sonra iPhone 3G modeli ile birlikte iTunes üzerinden şarkı satın alma imkanı sunmaya başlayan Shazam, iOS 8 ile birlikte de Siri dijital asistanına entegre edilmişti.

Shazam’ı önemli kılan sadece müzik tarafındaki yetenekleri değil elbette. Televizyon dizilerini tanıyabilmesi, film posterlerini ve magazin reklamlarını göstermesi yanında zengin gerçeklik konusunda da platformun önemli yatırımları mevcut.

Apple’ın Shazam’ı bünyesine katmayı ne kadar çok istediğini resmi açıklamadan da anlıyoruz. Genelde Apple satın alımlar konusunda ayrıntılı açıklama yapmıyor ve genel ifadelerle geçiştiriyor. Shazam konusunda ise uzun süredir gözlemlediğini belirten resmi bir açıklama yaptı.

Shazam ekibi Apple’a ne tür katkılar yapacak bilemiyoruz. Açıklama etkileyici projelerin yolda olduğunu gösteriyor. Satın alımın 400 milyon dolar civarında olduğu iddia ediliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5036 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulamahaber, Apple ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim