Anlık Bildirim

iOS 14, TikTok'un sık sık panoya eriştiğini ortaya çıkardı

Apple'ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı iOS 14 işletim sistemindeki yeni bir özellik, popüler sosyal medya uygulaması TikTok'un sık sık panoya eriştiğini gözler önüne serdi.

iOS 14, TikTok'un sık sık panoya eriştiğini ortaya çıkardı Tam Boyutta Gör

Apple birkaç gün önce, iOS 14'ü yeni özellikleriyle birlikte tanıttı ve bu özelliklerden biri, uygulamaların panoya erişimini kullanıcılara bildiriyor. Bu gelişmenin ardından da popüler video uygulaması TikTok'un sık sık panoya eriştiği ortaya çıktı.

TikTok acil güncelleme yaptı

Cihazını iOS 14'e yükselten bir TikTok kullanıcısı, uygulamanın birkaç saniye arayla panoya eriştiğini farketti. Olayın yayılmasının ardından ise Çinli uygulama üreticisi, spam içeren davranışları tanımlamak için panoya eriştiğini açıkladı ve yeni güncelleme ile bu durumu ortadan kaldırdı. Buna paralel olarak Android cihazlarda da aynı durumun yaşandığı düşünülürken, TikTok'un bu platform için bir güncelleme yayınlayıp yayınlamayacağı ise şimdilik bilinmiyor.


Pano raporlama özelliği iOS 14'teki gizlilik özelliklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Artık tüm uygulamalar bu tür erişimler için kullanıcılardan izin almak zorunda. Kullanıcı gizliliği açısından olumlu olarak gösterilen bu bildirimler, iOS 14'ün kullanımının yaygınlaşması ile birlikte başka uygulamaların yapımcılarını da zor durumda bırakabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim