Anlık Bildirim

iOS 15.2.1 önemli bir HomeKit açığını kapatıyor

iOS 15.2.1 güncellemesi ile birlikte geçtiğimiz yaz aylarında ortaya çıkan ve iOS cihazlarının çökmesine neden olan HomeKit açığının giderildiği ifade ediliyor. 

iOS 15.2.1 Tam Boyutta Gör

Haziran ayında Apple’ın iOS 16 işletim sistemini tanıtması beklenirken iOS 15 için de güncellemeler devam ediyor. Yayınlanan iOS 15.2.1 güncellemesi HomeKit sisteminde bulunan kritik bir açığı kapatıyor. 

iOS 15.2.1 neler sunuyor?

iOS 15.2.1 güncellemesi HomeKit platformunda keşfedilen bir açığı kapatıyor. Yaz aylarında keşfedilen bu açık bir HomeKit cihazının isminin 500 bin karakterden fazla olduğu durumlarda iPhone ve iPad cihazlarının çökmesine neden oluyor. İsimler iCloud platformuna kaydedildiği için sonsuz bir döngü ortaya çıkabiliyor. 

Araştırmacılar yamanın erken geleceği düşüncesiyle 1 Ocak tarihinde açığı kamuoyuna duyurdular. Apple ise iki haftalık bir sürecin sonunda yamayı yayınlayabildi. Bu bakımdan araştırmacılar açığın suiistimal edilmiş olabileceğini düşünüyor. 

İşini daha kötüsü ise bahse konu açığın iOS 14.7 sürümüne kadar uzanması. Bu bakımdan tüm iOS 14 sürümlerine yayılmış olabileceği düşünülüyor. Halen iOS 15 güncellemesine geçmeyenlerin mutlaka yeni güncellemeyi yüklemesi isteniyor. 970MB boyutunda olan iOS 15.2.1 ve iPadOS 15.2.1 güncellemesinde ayrıca iCloud linki ile beraber gönderilen mesajların açılmaması ve üçüncü taraf CarPlay uygulamalarında meydana gelen kasma sorunları da gideriliyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim