Telefon, internet ve sosyal medya kullanımlarının artık küçük yaşlara kadar inmiş olması çocuk istismarının da alanını genişletmiş durumda. Apple çocukları daha fazla korumak niyetinde.
iOS yazılımlarına ayar
Apple’ın iOS 15 ile birlikte faaliyete geçireceği yeni önlemler çocukların ve ebeveynlerin muhtemel istismar hareketlerine karşı uyanık olmalarını sağlayacak. Aynı önlemlerin watchOS 8 ve macOS Monterrey sistemlerine de sunulacağı ifade ediliyor.
Önlemlerden bir tanesi Mesajlar uygulamasında muhtemel cinsel saldırı içeren görsellerin bulanıklaştırılması. Yapay zekâ ile algılanarak bulaştırılan görsel sonrasında çocuğa uyarı mesajı gidiyor. Çocuk görseli açmak isterse bu kez ebeveynler bilgilendiriliyor. Aynı durum çocuk fotoğraf göndermek isterse de geçerli. Önlem aile iCloud hesaplarına özel olacak.
iOS ve iPadOS üzerinde ise çocukların istismar hareketlerine katıldığını gösteren fotoğrafların iCloud üzerine yüklenmesi ile tetiklenen bir önlem mevcut. Bu önlem Kayıp ve İstismar Edilmiş Çocuklar Merkezi’ne uyarı gönderiyor ve kullanıcının hesabını kapatıyor. Böylece kanun güçleri harekete geçmiş oluyor.
Siri üzerinde ise istismar odaklı arama yapma girişimi esnasında çocuğa uyarı yapacak bir sistem geliştirilmiş. Ayrıca kullanıcıların istismar karşısında hangi adımları izleyeceklerine dair yolları da anlatıyor.
Bu tedbirlerde kullanılan yapay zekâ sistemleri Kayıp ve İstismar Edilmiş Çocuklar Merkezi’nin belirlemiş olduğu kriterler çerçevesinde görselleri değerlendiriyor. Yapılan karşılaştırmalar herhangi bir şekilde Apple tarafından takip edilemiyor. Tüm işlem cihazın yapay zekâ motorları üzerinde gerçekleşiyor ve bilgilendirme yapılıyor.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Über
Evet ama 6x scop daha iyi gider buna daha uzaktaki hedefler için. Gerektiğinde 3x'e de çekebilirsin falan :D
Muskun alev tabancası vs bu
İstilacı güvercinlere karşı iyi olur. 5 10 dk da bir sopayı alıp kovalamak yordu artık.
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.
fışkırttığı su mermi gibi isabetli gitmeyeceği için gereksiz diye düşünmüş olabilirler.
Lazer nişangah da eklenseymiş tadından yenmezmiş.