Anlık Bildirim

Tim Cook açıkladı: iPhone'ları geri dönüştürülebilir malzemeden yapacağız

Apple CEO'su Tim Cook şirketin gelecekteki planları hakkında konuştu. Yaptığı açıklamalara göre Apple, iPhone'u tamamen geri dönüştürülebilir malzemelerden yapmayı planlıyor.

iPhone modelleri geri dönüştürülebilir malzemelerden yapılacak Tam Boyutta Gör

VivaTech 2021 zirvesi sırasında Apple CEO'su Tim Cook, gelecekteki yeni iPhone'ların üretimindeki değişiklikler hakkında konuştu ve cihazlarıın artık tamamen geri dönüştürülebilir hammaddelerden üretileceğini söyledi.

Apple geçtiğimiz dönemde, 2030 yılına kadar tüm işleri, üretim tedarik zinciri ve ürün yaşam döngüsü genelinde karbon nötr olmayı planladığını duyurmuştu. Zira Apple, çevreyi önemseyen yeşil bir şirketle kendisini ilişkilendirmek için elinden gelenin en iyisini yapıyor diyebiliriz.

iPhone modelleri geri dönüştürülebilir malzemelerden yapılacak Tam Boyutta Gör

Apple tamamen "yeşil" bir şirket olma yolunda

Şirket yenilenebilir enerji kaynaklarını ve geri dönüştürülmüş malzemeleri aktif olarak kullanmakta. Apple'ın koymuş olduğu hedefler, somut eylemlerle de doğrulanıyor. Örneğin, Mac bilgisayarlardaki alüminyumun yüzde 40'ı daha önce diğer cihazlarda kullanılıyordu. iPhone 12 ise geri dönüşümden elde edilen nadir toprak elementlerinin %98'ini kullanıyor.

Ayrıca kullanıcılar tarafından oldukça fazla eleştiri alsa da, Ekim 2020'de Apple, çevresel nedenleri sebep göstererek iPhone 12'yi şarj cihazı olmadan satışa sunmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8513 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim