Anlık Bildirim

iPhone’lara ilginç saldırı: Kapanır gibi yapıyor

iPhone NoReboot saldırısı telefonunuzu kapattığınızda aslında kapatmıyor ve öyle gibi gösteriyor. Siz kapalı zannederken kamera ile her anınızı uzak sunuculara kaydediyor. 

iPhone NoReboot saldırısı

Dijital dünyada hemen her gün bir siber saldırı haberi gündeme geliyor. Bu siber saldırılar genel olarak sistemde bulunan açıkları kullanıyor ve bu açıklardan sisteme sızıyor. Bazı saldırganlar ise akla hayale gelmedik yöntemlerle standart prosedürleri suiistimal edebiliyor. 

iPhone NoReboot saldırısı nedir?

ZecOps araştırmacılarının ortaya çıkardığı NoReboot adındaki saldırı yöntemi kullanıcının iPhone’u sanki kapanmış gibi bir duruma sokuyor ve kullanıcıyı gizli bir şekilde izlemeye başlıyor. Herhangi bir açığı kullanmadığı için yama da fayda etmiyor. 

Sosyal mühendislik olarak tabir edilen bu yöntem iOS kodlarına bir Objective-C satırı ekleyerek gerçekleşiyor. Kullanıcı iPhone cihazını kapatmak için güç tuşuna basıyor ve ekran kapanıyor. Ne gelen çağrılar ne de bildirimler alınabildiği için kullanıcı telefon kapandı zannediyor. Bununla birlikte aslında cihaz çalışmaya devam ediyor ve saldırganlar kameradan kullanıcıyı izleyebiliyor. 

Kullanıcı sonra yeniden güç tuşuna basarak iPhone’u açıyor (açtığını zannediyor) ve normal bir şekilde kullanmaya devam ediyor. Ne var ki bu aradaki sürede saldırganların telefona nasıl müdahalelerde bulunduğundan haberi olmuyor. 

Henüz bu sosyal mühendislik yönteminin nasıl saf dışı bırakılacağı bilinmiyor. Bu bakımdan kullanıcının böyle bir durumla nasıl başa çıkacağı belli değil. Apple’a konu ile ilgili rapor gönderilmiş ve bir çözüm bulması bekleniyor. 


 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8449 kez okundu.
25 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone, hack ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim