Anlık Bildirim

iPhone ve iPad ekranları 240Hz’e kadar çıkabilecek

Apple varsayılan tazeleme hızının 4 katına kadar otomatik olarak çıkabilen ekran teknolojisi üzerinde çalışıyor. Böylece içeriğe göre ekranlar daha verimli bir şekilde çalışabiliyor.

iPhone ve iPad ekranları 240Hz’e kadar çıkabilecek Tam Boyutta Gör

Son dönemde akıllı telefon pazarında ekran tazeleme hızları farklılaşma noktalarından birisi haline geldi. Daha akıcı ve canlı görüntüler sunan ekran yüksek tazeleme hızları her geçen gün daha fazla cihazda kendisine yer buluyor. Apple da yakın gelecekte tazeleme hızlarına yer verecek.

240Hz’e kadar çıkabilecek

Hali hazırda enerji tüketimi kaygıları nedeniyle iPhone modellerinde yüksek tazeleme hızlarına yer vermeyen Apple; iPad Pro serisinde 60Hz-120Hz tazeleme hızları arasında geçiş yapan ekranlar kullanmıştı.

Ortaya çıkan yeni bir patent iPhone modellerinde 4 kata kadar tazeleme hızını yükselten bir teknoloji kullanılacağını gösteriyor. Yeni dönemde Apple’ın düşük enerji tüketen LTPO ekranlar tedarik edeceği iddiaları düşünüldüğünde patent de yerine oturuyor.

Apple’ın teknolojisinde bir iPhone ekranı; içeriğe göre varsayılan tazeleme hızının 4 kat üzerine çıkabiliyor. Örneğin 60Hz varsayılan tazeleme hızı olan bir ekranda 120Hz-180Hz-240Hz hızlarına otomatik olarak geçilebiliyor. Böylece ekran çok daha verimli bir şekilde kullanılmış oluyor. Patentte tazeleme hızları net bir şekilde verilmemiş ancak iPhone 12 serisinde 60Hz varsayılan olarak yer alıyordu.

Henüz bu patent ne zaman hayata geçecek belli değil ancak iPhone 13 serisinde 120Hz iddiaları gündemde. Bu bakımdan iPhone ekranlarında 240Hz seviyelerini 2022 itibariyle görmemiz daha muhtemel gibi duruyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13390 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 12 pro max, iphone variable refresh rates ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim