Anlık Bildirim

Apple, iOS 8'in Haritalar uygulamasıyla kullanıcılarına verdiği sözü tutmak istiyor

Apple, iOS 8'in Haritalar uygulamasıyla kullanıcılarına verdiği sözü tutmak istiyor

iOS 7.1 güncellemesi ile kullanıcıların beklentilerini boşa çıkarmayan Apple, aynı memnuniyeti iOS 8’de de sağlamak için yoğun çalışmalarını sürdürüyor. 9to5Mac’in  Apple içerisindeki kaynaklarından edindiği son bilgilere göre Apple, iOS 6’da yaşanan Haritalar krizinde tüketicilere verdiği “en iyi deneyimi sunma” sözünü iOS 8’in Haritalar uygulamasında tutmayı hedefliyor.

Bugüne kadar birçok konuda verdikleri tutarlı bilgilerle tanınan 9to5Mac’in kaynakları İos 8’in önemli özelliklerinden olacağını belirttikleri haritalar uygulamasıyla ilgili birçok detayı paylaştı.

2012’de Apple’ın iki önemli isminin (Scott Forstall ve Richard Williamson) şirketten ayrılmasına neden olan haritalar krizini tekrar yaşamak istemeyen Apple’ın yönetici takımının iOS 8’deki haritalar uygulamasıyla ilgili geliştirmeleri günlük olarak takip ettiğini belirten kaynaklar; CEO Tim Cook, İnternet Servisleri’nden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Eddy Cue, Yazılım Mühendisliği’nden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi ile Haritalar’dan Sorumlu Yönetici Patrice Gautie'nin günlük hayatlarında iOS 8’in Haritalar uygulamasını kullanmaya başladıklarını söyledi.

İddiaya göre iOS 8’in Haritalar uygulamasının yenilikleri iki temel başlık altında toplanacak: Zengin Alt Yapı ve Toplu Taşıma Sistemi.

Hatırlanacağı gibi Apple, geçtiğimiz yıl harita ve navigasyon konularında çözümler geliştiren BroadMap, Embark ve HopStop firmalarını satın almıştı. Kaynakların ifadelerine göre, bu firmalardan elde edilen harita verileri (yerleşim yerleri, hava alanları, tren istasyonları, ana arterler vb) Apple’ın mevcut harita veri tabanına entegre edilecek ve Haritalar uygulaması, kullanıcıların isteklerine daha dolu bilgilerle cevap verebilecek bir uygulama haline gelecek.

iOS 8’deki Haritalar uygulamasının bir diğer önemli yeniliği ise toplu taşıma sistemi olacak. Hali hazırda Google Maps ve Here gibi başarılı haritalar uygulamalarında yer alan toplu taşıma özelliği; BroadMap, Embark ve HopStop firmalarının sahip olduğu toplu taşıma navigasyon konularındaki deneyimleriyle iOS 8’in Haritalar uygulamasına kolaylıkla entegre edilecek.

Kaynakların ifadelerine göre “Toplu Taşıma” seçeneği hem “Harita Görünüşü” hem de “Yol Tarifi” bölümlerinde yer alacak. Yol Tarifi bölümünde kullanıcılar “Araç ile” ya da “Yürüyerek” seçeneklerinin yanında “Toplu Taşıma” seçeneğini kullanarak ulaşmak istedikleri yere toplu taşıma ile hangi rotalarla ve toplu taşıma türlerini kullanarak, ne kadar sürede ulaşacaklarının bilgisini alabilecek. Eğer yol tarifi toplu taşıma olarak alınırsa, aşağıdan içeriye doğru kayan yeni bir arayüz açılacak. Burada hedef yere ulaşılmasını sağlayacak toplu taşıma rotalarının bilgileri yer alacak. Her bir rota satırının sol tarafında toplu taşımaya ait simge, aracın geliş saati, muhtemel varış saati ve en sağda ise yolculuk süresi yer alacak.

“Harita Görünüşü” bölümünde yer alan toplu taşıma seçeneği ise biraz daha detaylı bilgiyi kullanıcılara aktaracak. Harita görünüşü olarak “Toplu Taşıma” olarak seçilirse, harita üzerinde tren istasyonları, hava alanları, otobüs durakları ayrıntılı olarak gösterilecek.

Kaynaklar Haritalar uygulamasındaki toplu taşıma sisteminin öncelikle başta ABD olmak üzere bazı ülkelerin önde gelen büyükşehirlerinde kullanılabileceğini; ancak zamanla desteklenen şehirlere yenilerinin ekleneceğini belirttiler.

Apple, takviminde bir değişiklik yapmaz ise, iOS 8’i önümüzdeki haziran ayında yapılacak olan geleneksel Küresel Geliştiriciler Konferansı’nda tanıtacak.

Editörün Notu: Haberdeki görsel temsilidir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8514 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPad, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim