Anlık Bildirim

iPhone 8 için 3 boyutlu lazer sensör iddiası

Onuncu yıla özel modeli için hiçbir masraftan kaçınmayan Apple, ses getirecek teknolojiler ile donatmaya devam ediyor. Şimdi gündemde 3 boyutlu lazer sensörü var.

Apple’ın onuncu yıla özel olarak geliştirdiği iPhone 8 için lansman tarihi yavaş yavaş yaklaşırken farklı özellikler gündeme gelmeye devam ediyor. Şimdi gündemde lazer sensörü var.

 

Zengin gerçeklik odaklı

 

Sektörden gelen bilgilere göre iPhone 8 modelinde 3 boyutlu lazer sensörler yer alacak. VCSEL olarak adlandırılan bu sensörler en üst noktasından dikey olarak optik ışınlar gönderiyor. Bu sınıf içerisinde yanlardan ışın gönderen EEL sensörler ile aşina olduğumuz üst ve yanlardan ışık gönderen LED’ler yer alıyor.

 

VCSEL tabanlı lazer sensörler arka çift kameranın ortasında yer alacak. Sensörler kameranın otomatik odaklama kabiliyetini arttırırken ayrıca daha iyi zengin gerçeklik uygulamaları için derinlik algısı oluşturacak. Firmanın bazı tedarikçilerden VCSEL sensör alımına başladığı daha önce de dile getirilmişti.

 

Apple’ın zengin gerçeklik konusunda nasıl bir yaklaşımı olduğunu bizzat Tim Cook tarafından WWDC 2017 esnasında gösterilmişti. Apple sanal gerçeklikten uzak durarak daha kolay uygulama alanı bulunan zengin gerçekliği tercih etti. iOS 11 işletim sisteminde geliştiricilere yol gösterecek ARKit platformu yer alıyor. Bu bakımdan yeni iPhone modelleri ile birlikte hızlı bir şekilde zengin gerçeklik uygulamaları görmeye başlayacağız.

 

iPhone 8 modelinde Apple’ın adeta hiç bir masraftan kaçınmayarak önemli yenilikler entegre etmeye çalıştığına şahit oluyoruz. Kablosuz şarj, OLED ekran, daha fazla RAM, daha büyük batarya, ince çerçeveli yeni ekran bunlar arasında. Bunun etkisi ise elbette fiyatlara olacak. iPhone 8 modelinin 1200$ seviyesine kadar çıkacağı ifade ediliyor. Yani Galaxy Note 8 ile fiyat konusunda ilginç bir yarış görebiliriz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4023 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 8 ve vcsel
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim