Anlık Bildirim

iPhone X sevkiyatları gelecek yıl Mart ayına kadar gecikebilir

Hacimli üretimde halen verimlilik elde edemeyen iPhone X modeli büyük bir gecikme sorunu yaşayacak gibi görünüyor. Gelecek yıla kadar telefonu göremeyebiliriz.

iPhone ailesinin onuncu yılına ithafen çok özel bir iPhone modeli geliştiren Apple, ne yazık ki üretimi bir türlü rayına oturtamadı. Yeni teknolojilerin üretiminde yaşanan sıkıntılar iPhone X sevkiyatlarını da etkiliyor.

Süresiz gecikme

Özellikle ön taraftaki 3 boyutlu algılama sensörlerinin üretimi halen istenen verimliliğe ulaşmadı. Sensörlerin gecikmesi ikinci bir sıkıntıyı daha doğuruyor. OLED panellerin bu aşamadan sonra entegre edilmesi gerekiyor. Bu sebeple OLED panel entegrasyonu da gecikmiş durumda.

Gene Munster dahil pek çok analiz uzmanı Ekim sonunda başlayacak ön siparişlerde sevkiyatın çok uzayacağını düşünüyor. En iyimser tahmin Ocak 2018 tarihinde iPhone X modelinin bulunabilir olacağı. En kötü tahminler ise Mart ayına kadar süreyi götürüyor.

Bu tahminler elbette ABD pazarı için. Ülkemiz gibi sonraki dalgalarda yer alan pazarlarda gelecek yılın ortalarına kadar iPhone X modeli gelmeyebilir. Yani özel versiyonu almak isteyenler çok uzun bir süre beklemek zorunda.

iPhone X modelinin piyasaya çıkışı bir şeye daha sebebiyet veriyor. iPhone X modelini görmeden iPhone 8 almak istemeyen tüketiciler şu anda bekleme modunda. Bu bakımdan iPhone 8 siparişleri beklentilerin altında seyrediyor. Hatta internet siparişlerinde sevkiyat sürecinin çok kısa olması buna delil olarak gösteriliyor. Önceki modellerde sevkiyat süresi bir veya iki haftayı buluyordu.

Sıkıntılarla boğuşan Apple yatırımcısını da mutlu edemedi. iPhone 8 satış tahminlerinin açıklanması ile borsada düşüşe geçen Apple, 163$ seviyesinden 154$ seviyesine kadar geriledi. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4339 kez okundu.
32 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone x ve iphone 8
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim