Anlık Bildirim

iPhone yılın son çeyreğinde 74.5 Milyon satış rakamına ulaştı

İphone satışları en yüksek dönemini yaşarken iPad satışlarında ise düşüş yaşandı
iPhone yılın son çeyreğinde 74.5 Milyon satış rakamına ulaştı Tam Boyutta Gör
Daha önce iPhone satışlarının iyi gittiği ve büyük ekranlı iPhone modellerinin kullanıcıların ilgisini çektiği yönünde bir çok haber yapılmıştı. Apple'ın açıkladığı satış rakamları ise bu haberlerin doğruluğunu kanıtlar nitelikte. 2014 yılının son çeyreğinde büyük çoğunluğunu iPhone 6 ve iPhone 6+ modellerinin oluşturduğu satışlar 74.5 Milyona ulaşarak Apple'ın en çok satış gerçekleştirdiği dönem oldu.

2013 yılının aynı döneminde (Ekim-Kasım-Aralık) 51 Milyon iPhone satışı yapılırken genel analizler 2014 yılının son çeyreğinde ortalama 67 Milyon iPhone satışı yapılacağı yönündeydi. Tahminlerin üzerine çıkarak 74.5 Milyon rakamına ulaşan iPhone 2013 yılının son çeyreğine kıyasla 2014 yılının son çeyreğinde %41 gibi yüksek bir oranda artış göstermiş oldu. iPad kısmında ise düşüş olması dikkat çekti. iPad satışları ise 2013 son çeyreğinde 26 milyona ulaşırken 2014 yılı son çeyreğinde bu rakam 21.4 Milyonda kaldı.

Apple toplam satışları açıklarken ürünlerin satışlara etkisini ise açıklamayı tercih etmedi. Ancak tüketiciler üzerinde yapılan anket çalışmaları 4.7 inç'lik iPhone 6 modelinin iPhone 6+ modeline göre daha popüler olduğunu gösteriyor.

Son dönemde gelirdeki oranı iyice düşen iPod satışları bu kez ayrı değerlendirilmedi. İpod, Apple Tv ve Beats kulaklıklar ile aynı kategoride değerlendirilirken Nisan ayında gelecek Apple Watch'ın da bu kategoriye eklenmesi bekleniyor. Bu "Diğer ürünler" kategorisi ise son çeyrekte 2.69 Milyon satış rakamına ulaşmış gözüküyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3179 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iPad
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim