Anlık Bildirim

Apple 2015 ilk mali çeyreği finans raporunu açıkladı : 18 milyar dolar kâr

Apple 2015 ilk mali çeyreği finans raporunu açıkladı : 18 milyar dolar kâr Tam Boyutta Gör
2015 Mali yılının ilk çeyrek raporunu (Ekim-Kasım-Aralık 2014 dönemini kapsayan rapor) yayınlayan Apple 74.6 Milyar dolar gelir ve 18 Milyar dolar kâr açıkladı. Apple CEO'su Tim Cook harika bir çeyreği geride bıraktıklarını söyledi ve yükselen talepler için kullanıcılara teşekkür etti.

Geçtiğimiz yıla göre gelirlerini %30 oranında arttıran şirket şimdiye kadar bir çeyrekte en çok kâr eden şirket olma ünvanına sahip oldu. Gelirlerin 51 Milyar doları iPhone satışlarından elde edilirken diğer gelirlerin de yaklaşık olarak 9 Milyar dolar iPad, 7 Milyar Dolar Mac ve 2.7 Milyar dolar ise iPod,Apple Tv, Beats kulaklık gibi ürünlerden sağlandığı açıklandı.
Apple bir çeyrekte 18 Milyar dolarlık kâr ile rekoru Rus doğalgaz şirketi Gazprom'un elinden alırken bu çeyrek içerisinde ortalama saat başına 8.3 Milyon dolar kâr elde ederek rekor kırdı.

Şirket en çok geliri kendi ülkesi olan ABD'de elde ederken Avrupa hala 2. sırada bulunsa da Çin'in hızlı bir yükselişe geçerek Avrupa'yı yakalamak üzere olması dikkat çekti. Şirket ise 2015 Mali yılı ikinci çeyreğinde ise 52-55 Milyar dolar arası gelir ile kapatmayı ön görüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3156 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rapor, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim