Anlık Bildirim

İslam'a uygun Bitcoin geliyor

İslami Bankacılık Konferansı'nda konuşan Bahreyn Merkez Bankası Yöneticisi Halid Hamad, Bitcoin ve diğer kripto paraların geleceği hakkında açıklamalarda bulundu.

İslam'a uygun Bitcoin geliyor Tam Boyutta Gör

İslami Bankacılık Konferansı'nda konuşan Bahreyn Merkez Bankası Yöneticisi Halid Hamad, Bitcoin ve diğer kripto paraların geleceği hakkında açıklamalarda bulundu.

Hamad, Bitcoin'in, gelecek yıllarda yoğun olarak kullanılabileceğini, yıkıcı ürünlerden bir tanesi olacağını ve şu anki kağıt paranın yerini alacağını öngördüğünü söyledi.

İslami Bitcoin için bir şart var

Hamad, "Orta ve uzun vadede İslami Bitcoin bizleri bekliyor mu?" sorusu üzerine, "Evet, bekliyor. Tabii bunun bir ön koşulu var. Bütün ülkelerin bu teknolojiyi benimsemiş olması... Gelecek yıllarda tek kullanılacak para birimleri Bitcoin'ler olacak. Önümüzdeki yıllarda kartların da ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Operasyonel maliyetleri ve riskleri azaltmak için ATM'lerden kişisel bilgilerinizi girerek işlem yapılacağını öngörüyorum." diye konuştu.

Geçtiğimiz haftalarda Diyanet İşleri tarafından yayınlanan fetvada kripto paraların dinen uygun olmadığını açıklanmıştı. Gerekçe olarak da arkasında devlet desteği olmaması, finansal bir kuruma bağlı olmaması veya altın gibi zati bir değere sahip olmaması gösterilmişti.

MHP: "Borsa kurulsun"

Devlet yetkilileri şuanda herhangi bir kuruma bağlı olmayan Bitcoin’in kontrolünü eline almak istiyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, kripto paralarla ilgili rapor hazırladı. Bir Bitcoin borsası kurulması ve bu alanı düzenleyen mevzuat oluşturulabileceği vurgulandı.

Bitcoin’in Chicago’daki CBOE borsasında işleme açılmasıyla ilk kez büyük bir borsada işlem görmeye başladı. Bu gelişmenin ardından Bitcoin fiyatında ciddi bir artış meydana geldi. Bitcoin’in borsa tarafından işleme konması kripto paraların meşrulaştırılmasına yönelik ilk adım olarak değerlendiriliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8451 kez okundu.
34 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), dijital para ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim