Anlık Bildirim

AMD Ryzen 2 serisi yüzde 30’a varan performans artışı ile geliyor

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ryzen işlemciler pazara damga vuracak. Testlere göre Ryzen 2 serisi ilk nesle oranla yüzde 15-30 arasında değişen performans artışı sunuyor.

AMD’nin geçen yıl fırtınalar estiren işlemci ailesi Ryzen’ı biraz daha elden geçirerek yeni bir üretim süreci ile piyasaya süreceği Ryzen 2 serisi bekleyenleri mutlu edecek gibi görünüyor. İlk testler oldukça umut verici.

Ryzen 5 2600 işlemcisi özellikleri

Firmanın Zen+ olarak adlandırdığı yeni seri performans ve enerji verimliliği anlamında elde geçirildi. Ayrıca 12nm üretim sürecinin de etkisiyle bu iki unsur daha da geliştirildi. Yeni seri aynı ısıl tasarım gücünde daha yüksek saat frekanslarına ulaşabiliyor. Yeni seri Ryzen 2 veya Ryzen 2000 şeklinde adlandırılacak.

İnternete düşen testlerde yeni nesil Ryzen 5 2600 işlemcisi görülüyor. Tek çekirdekte 4269 puan alan işlemci çok çekirdekte ise 20102 puana kadar çıkıyor. Ryzen 5 1600 işlemcisine göre yüzde 15 ve yüzde 31 civarında performans artışı mevcut.

İşlemcinin gündeme gelen saat frekansları 3.4GHz ve 3.8GHz iken 16MB Seviye 3 ön bellek değeri mevcut. Isıl tasarım gücü yine 65W seviyesinde. Yani enerji tüketimi değişmeden hızlarda yüzde 6’ya kadar artış yaşanıyor.

 

AMD Ryzen 2 serisi yüzde 30’a varan performans artışı ile geliyor Tam Boyutta Gör

Sızdırılan işlemci test anakartında tespit edilmiş yani muhtemelen bir mühendislik örneği. Nihai sürümde bu oranlar değişecektir ancak şimdiden yüzde 15-30 arasında bir artış gerçekten kayda değer.

AMD ilk Ryzen 2000 örneklerini Nisan ayında tanıtacak. Muhtemelen tanıtılacak ilk modeller Ryzen 7 serisine ait olacak. Hali hazırda çok beğenilen bu seri üzerine bir de performans artışı eklendiğinde çıtayı bir hayli yükseltecektir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6229 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd ryzen 5 2600 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim