Anlık Bildirim

Yazılım açıkları bugün teknoloji dünyasının her alanında en büyük risklerden birisi durumunda. Üreticiler güncel yamalarla ortaya çıkan yazılım açıklarını kapatmaya çalışıyor. Bazı açıklar var ki yamanması yıllar sürebiliyor.

Yılların açığı

Intel’in sunucu ve iş istasyonu yongalarında yer alan açık bunlardan birisi. 2008 yılından beri var olan açık milyonlarca sunucuyu ve iş istasyonunu etkiliyor. Açık sayesinde hackerların sunucuları uzaktan kontrol etmesi ve virüs bulaştırması mümkün oluyor.

Bahse konu açık ağ donanımına doğrudan erişim sağlayabilen aktif yönetim teknolojisi - AMT, standart yönetilebilirlik platformu - ISM ve KOBİ odaklı teknolojiler - SBT yazılımlarında saptanmış. Bu yazılımların 6 ile 11.6 arasındaki sürümlerin tümünde açık bulunuyor. Yazılımlar Intel’in vPro teknolojisi ile ilişkili. Hatta vPro kapalı bile olsa hackerların açığı kullanma ihtimali mevcut.

Sürümler göz önüne alındığında Intel’in 2008 yılında çıkardığı Nehalem tabanlı işlemcilerden 2017 yılındaki Kaby Lake tabanlı işlemcilere kadar AMT, ISM ve SBT yazılımlarını barındıran tümünde açığın olduğu ortaya çıkıyor.

Açık silikonun içerisinde olduğu için işletim sistemi veya güvenlik yazılımları tarafından görülmesine imkan yok. Bu yüzden çekirdek seviyesinde Intel tarafından yamanması tek çözüm olarak görülüyor.

İşin ilginç tarafı bu açık henüz Mart ayında keşfedilmiş. Keşfedilmesi ile birlikte Intel yama çalışmalarına başlamış. An itibariyle yamanın üretici ortaklara dağıtıldığı ifade ediliyor. Bahse konu yazılımları çalıştıran sunucu ve iş istasyonu sahipleri üreticileri ile irtibata geçerek yamayı edinebilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4808 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel security bug ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim