Anlık Bildirim
 
Yarı iletken devi Intel 10 nm sürecinin ilk ürünü olacak olan Cannonlake kod adlı işlemcilerinin hazırlığını yapmaya devam ediyor. Son gelen haberlerde düşük güç tüketimine sahip bir işlemciye yer verildi. 

Teknik detaylar iç açıcı

''U'' son ekini gördüğümüzde biz donanım severlerin aklında hemen düşük performanslı bir model gelir. Görünen o ki Intel bu algıyı değiştirmek istiyor. Öyle ki yeni 9. nesil işlemci 4 çekirdek 8 izlekli bir yapıda ve 6 MB büyüklüğünde bir L3 tampon belleğine sahip. Çözümün bu haliyle Kaby Lake-R sınıfı işlemcilerle benzer bir konfigürasyona sahip olduğunun altını çizelim.
Yonganın çalışma frekansı hakkında ise tek bildiğimiz detay 2.6 Ghz'lik taban frekansı ki turbo frekansının da 4 GHz civarı bir değerde olması bekleniyor. Şu anki ''U'' son ekli en hızlı Core i5 işlemcisinin taban frekansının 1.7 GHz olduğu düşünüldüğünde bu gelişmenin performansa katkısı bir hayli büyük olacaktır.
Son olarak yonganın ısıl tasarım gücü ise 15 watt şeklinde olacak. Entegre grefik birimi tarafında da bilindiği üzere Gen10 grafik birimi kullanılacak. Önümüzdeki günlerde gelişmeleri size aktarmaya devam ediyor olacağız. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim