Anlık Bildirim

Intel, WiFi AC yongalarını işlemcilerine entegre ediyor

Önümüzdeki yıllarda Intel işlemcilerde kısmi entegre WiFi AC yongaları görmeye başlayacağız. Yeni proje ile WiFi yonga maliyetlerinin aşağıya çekilmesi hedefleniyor.

Intel’in uzun süredir WiFi yongalarını doğrudan işlemcilerine entegre etme çalışmalarında son aşamaya gelindi. Gelecek yıldan itibaren belirli Intel işlemcilerinde kısmi olarak entegre edilmiş WiFi AC yongalarını görmeye başlayacağız.

Artık entegre

Gelen bilgilere göre Intel’in Wireless 9560 adındaki WiFi AC yongası kısmi olarak işlemcilere entegre edilmeye başlanacak. Entegre olan yonganın Wireless 9520 adını alacağı ifade ediliyor. Entegre WiFi yongaları Intel için önemli bir adım teşkil ediyor.

Kısmi entegrasyon dediğimiz zaman yonganın tamamen işlemci üzerine taşınması değil önemli bileşenlerinin taşınmasını kastediyoruz. Henüz kablosuz yongaların tamamen işlemci üzerine entegrasyonu mümkün değil. Wireless 9520 daha çok WiFi AC standardını sağlayan bileşen konumunda. Diğer bileşen ise M.2 2230 formatında veya 12x16mm ölçülerinde olacak.

Kısmi de olsa WiFi entegrasyonu önemli avantajlar sağlıyor. Örneğin PCIe hattı üzerinden veya USB üzerinden modülün enerji almasına gerek kalmıyor. Adresleme doğrudan işlemci veya yonga seti içerisinde yapılabiliyor. Bu sayede maliyetler azalıyor. İleride WiFi çözümlerinin fiyatının daha da ucuzlaması bekleniyor.

Entegre WiFi modüllerini ilk olarak 10nm sürecindeki Canon Lake işlemcilerde göreceğiz. Ayrıca düşük güçteki Celeron ve Pentium işlemcileri barındıran Gemini Lake ailesinde de kısmı entegrasyon kullanılacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3267 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel wifi ac ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim