Anlık Bildirim

Intel Ice Lake işlemcilerdeki hata işletim sistemini çökertiyor

Intel düzenli açık haberlerinden sonra bu sefer de hatayla gündemde.

Intel Ice Lake işlemcilerdeki hata işletim sistemini çökertiyor Tam Boyutta Gör

AMD’nin rekabetçi stratejisi sayesinde yıllar sonra çekirdek sayılarını güncelleyen Intel son yıllarda işlemcilerindeki açık haberleriyle gündemden düşmüyor. Son haber daha da can sıkacak türden.

Ice Lake yongalarda sistem çökerten hata

JetBrains’in geliştirdiği Intellij IDE’sini test eden raporlarına göre Ice Lake işlemciden güç alan MacBook Air 2020 ve Microsoft Surface Pro çözümleri ciddi bir sorunla karşı karşıya. Intellij programlama aracının çalıştırıldığı dizüstülerde işletim sisteminin çöktüğü gözlemlenmiş.

Kullanılan yazılım sürümü ve sanal makinenin sorunun kaynağı olmadığı sonucuna ise farklı bileşenleri kullanan yazılımcıların geri dönüşü nihayetinde ulaşılmış. Henüz bulut sunucularda kullanılmaya başlanmayan Ice Lake X/W/SP aileleri benzer mimari nedeniyle aynı sorunu barındırıyor olabilir.

Üstelik işlemcilerdeki hatanın kötü niyetli kişiler tarafından bir açık olarak kullanılmasından da endişe ediliyor. Son yayınlanan yamaların sorunu çözmediği aktarılanlar arasında. Son olarak Ice Lake işlemcilerdeki hata karşısında Intel’in izleyeceği yol merak konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim