Anlık Bildirim

Intel'den önemli hamle: Virüslerle mücadele grafik birimlerine kaydırılacak

Artık anti virüs yazılımları belirli iş yüklerini Intel grafik birimleri üzerinde yapabilecek. Bu sayede performans ve enerji verimliliği anlamında önemli kazanımlar olacak.

Son dönemde Intel’i sarsıcı biçimde etkileyen açıklar sonrasında önemli gelişmeler yaşanıyor. Çekirdek seviyesindeki açıklara karşı yapılan hamleler yanında tarama performansında da iyileştirme söz konusu.

Hızlandırılmış Bellek Tarama geliyor

Firma tarafından yapılan açıklamalara göre belirli virüs tarama yükleri işlemciden grafik birimine kaydırılıyor. Hızlandırılmış Bellek Tarama adı verilen teknoloji, bellek tabanlı saldırılara karşı taramaları grafik biriminde gerçekleştirecek.

Intel yeni teknoloji ile işlemcinin aşırı yorulmasının önüne geçerken performansın düşmesini engelliyor. Ayrıca enerji verimliliği de sağlanıyor. Yapılan testlerde işlemci yükünün yüzde 20’den yüzde 2 seviyelerine kadar düştüğü görülmüş.

Intel’in tehdit algılama teknolojisi içerisinde yer alacak bu yeni özellik Skylake, Kaby Lake ve Coffee Lake nesillerinde yer alacak. İlerleyen dönemlerde bir güncelleme ile yeni özelliğin entegre edilmesi bekleniyor.

Elbette üçüncü taraf yazılımların desteği de çok önemli. Şu anda Intel ve Microsoft arasında bir iş birliği mevcut. Microsoft kendi güvenlik yazılımında bu özelliği kullanmaya başlayacak. Intel ayrıca diğer güvenlik yazılımı geliştiricilerine de destek vermeye başladı.

Diğer taraftan yeni nesil mimarilerde silikon seviyesinde açıkların önlenmesi için çalışmalar devam ediyor. Bunlardan birisi olan Intel Security Essentials silikon seviyesinde güvenli başlatma ve donanım koruması gibi protokoller uygulayarak saldırılara karşı tedbirler alacak. Tedbirler silikon seviyesinde alındığı için de performansa etkisi en aza indirilecek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim