Anlık Bildirim

İspanya Donanmasının yeni fırkateynleri SPY-7 radarını kullanacak

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Lockheed Martin firması, İspanya Donanmasına SPY-7 radar sistemi temin edecek. Bu radar sistemleri, F-110 sınıfı fırkateynlerde kullanılacak.

İspanya Donanmasının yeni fırkateynleri SPY-7 radarını kullanacak Tam Boyutta Gör

Lockheed Martin, İspanya Donanmasının yeni nesil fırkateynleri olacak olan F-110 sınıfı fırkateynler için SPY-7 Deniz Radar Sistemleri tedarik edeceğini açıkladı. S-Band radar sistemi SPY-7 ile Aegis Savaş Sistemi kullanacak olan gemilerden 5 adet üretilecek.

İspanya 2018 yılında yaklaşık 860 milyon dolarlık bir anlaşma ile ABD'den beş adet AEGIS savunma sistemi siparişi vermişti. AEGIS'ler, İspanyol Donanmasının 5 adet yeni F-110 fırkateynlerine entegre edilecek. İspanyol Donanması halihazırda 5 adet AEGIS sistemine sahip.

İspanya'nın 2018'de verdiği siparişte 5 adet MK-7, 6 adet sinyal işleme sistemi, 5 adet bilgi işlem kodu MARK 1 MOD-0, 5 adet MK 99 MOD-14, 5 adet MK 41 dikey fırlatma kapsülleri, 2 adet All-Up-Round MK 54 Mod 0 hafif torpido, 20 adet SM-2 Blok IIIB füzesi ( MK 13, AN / DKT-71) bulunuyor. Sistemlerin, İspanyol donanmasının bölgesel tehditlere karşı esnekliğini ve kapasitesini arttırması hedeflenirken ABD'nin yaptığı bu satış ile NATO müttefiklerine karşı olan güven derecesinin arttırılması amaçlanıyor.

Aegis Savaş Sistemi, entegre bir deniz silahları sistemi. Hedefleri imha etmek amacı ile geliştirilen sistem güçlü bilgisayar ve radar teknolojisi kullanıyor. Amerikan Donanması tarafından da kullanılan bu sistem ayrıca Avustralya, Japonya, İspanya, Norveç ve Güney Kore deniz kuvvetleri tarafından da kullanılıyor. Aegis sözcüğü Yunan mitolojisinde Athena'nın kalkanı anlamına geliyor.

İspanya Donanmasının yeni fırkateynleri SPY-7 radarını kullanacak

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim