Anlık Bildirim

Bayraktar TB4 SİHA ortaya çıktı: Hayalet SİHA Bayraktar TB4 hakkında her şey

Baykar'ın Ukrayna'ya inşa edeceği fabrika görsellerinde yeni SİHA modelinin görüntüsüne yer verildi. Hayalet İHA sınıfında yer alacak Bayraktar TB4 hakkında tüm bilinenler burada.

Hayalet SİHA Bayraktar TB4 hakkında her şey Tam Boyutta Gör

Baykar’ın Ukrayna’ya inşa edeceği İHA fabrikasının görüntülerinin paylaşılmasıyla beraber yeni Bayraktar modeli ortaya çıktı. Resimlerde daha önce tanıtılmamış bir SİHA modeli görüyoruz. Resimlerdeki modelin Bayraktar TB4 olduğu tahmin ediliyor.

Hayalet SİHA Bayraktar TB4 hakkında her şey Tam Boyutta Gör

Radar kesit alanı azaltıldı

Bayraktar TB4 olarak adlandırılması beklenen yeni model, önceki modellere kıyasla ince ve geniş yapıda tasarlanmış. Resimdeki ölçek korunursa kanat açıklığı Bayraktar TB2’ye kıyasla 4 metre uzayacak ve 16 metre kanat açıklığına sahip olacak. Bayraktar TB2’nin orta bölümündeki doygunluk azaltılarak daha basık fiziksel yapıya geçilmiş. Radar kesit alanı azaltılarak düşman unsurların radarında gizlenmesi amaçlanmış. Bayraktar TB4’ü radarda tespit etmek çok daha zor olacak. Hava savunma sistemlerine karşı gizlenebilecek. Muharebe ve casusluk görevlerinde daha özgür hareket edecek.

Hayalet SİHA Bayraktar TB4 hakkında her şey Tam Boyutta Gör

Dört mühimmat istasyonu

Yeni SİHA’ya casusluk yeteneği kazandırılırken avcılık yeteneğinden feragat edilmemiş. Bayraktar TB2’de olduğu gibi dört adet mühimmat istasyonu olduğunu görüyoruz. Roketsan tarafından üretilen MAM-L ve MAM-C gibi mini akıllı mühimmatları ve L-UMTAS Lazer Güdümlü Uzun Menzilli Tanksavar Füzesi’ni taşıyabilecek. Zırhlı birlikleri kolayca imha edebilecek.

Bayraktar TB2 modeli 27 saat, Bayraktar TB3 modeli ise 24 saat uçuş süresine sahip. Yeni modelde ise yakıt deposu daha küçük olduğu için ve farklı bir motor sistemi kullanılması beklendiği için uçuş süresinin daha kısa olması bekleniyor.

Ukrayna'da üretilecek

Yeni Bayraktar modeli, Ukrayna’ya kurulacak fabrikada üretilecek. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna’ya inşa edilecek İHA fabrikasında Bayraktar TB2, Akıncı, Kızılelma gibi mevcut modellerin yanı sıra yeni İHA modellerinin de üretileceğini açıklamıştı. Tesisin 30 bin metrekare alan üzerine inşa edileceği ve 300’ün üzerinde Ukraynalı mühendisin çalışacağı ifade edildi. Üretimde Türk parçalarının yanı sıra Ukrayna’da üretilen parçalar da kullanılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
36375 kez okundu.
20 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bayraktar tb4, baykar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim