Anlık Bildirim

İstanbul Havalimanı'nda pasaport işlemleri 18 saniyede tamamlanıyor

İstanbul Havalimanı'nda kullanılan Hızlı Pasaport Geçiş Sistemi sayesinde pasaport doğrulama işlemleri yalnızca 18 saniyede yapılıyor.

İstanbul Havalimanı'nda pasaport işlemleri saniyeler sürüyor Tam Boyutta Gör

Türkiye’de 2016 yılında çipli pasaport sistemine geçiş yapılmış ve çip sayesinde daha hızlı doğrulama yapılacağı belirtilmişti. Yeni pasaportların çipleri kullanılarak İstanbul Havalimanı’nda 18 saniye içerisinde doğrulama yapılıyor ve yolcular zamandan tasarruf kazanıyor. Hızlı Pasaport Geçiş Sistemi, kullanıma sunulduğu günden beri yüzbinlerce yolcunun zaman kazanmasını sağladı.

İstanbul Havalimanı’nda geliş kısmında 16 adet, gidiş kısmında 10 adet ve transfer kısmında 4 adet Hızlı Pasaport Geçiş Sistemi bankosu hizmet veriyor. 18 yaşın üzerindeki T.C. vatandaşı ve çipli pasaport sahibi yolcular yüz tanıma ve parmak izi ile doğrulama yaparak pasaportunu onaylıyor. Herhangi bir pasaport memuruyla muhatap olmadan yalnızca 18 saniyede pasaport doğrulama işlemini yapabiliyor. Geçiş yapan yolcuların pasaportlarına damga vurma işlemi ise emniyet görevlileri tarafından yapılıyor. Normalde dakikalar süren pasaport işlemleri saniyeler içerisinde tamamlanmış oluyor.

İstanbul Havalimanı, 2021 yılının ilk 8 ayında 20,97 milyon yolcu ağırladı. Bu yolcuların 14,68 milyonu dış hatlarda yolculuk yaptı. Tamamlanan uçuş sayısı ise 163 bin 635 olarak açıklandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8541 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
istanbul havalimanı, pasaport ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim