Anlık Bildirim

İstanbul’un yeni sürücüsüz metro hattı duyuruldu

Anadolu Yakasında hizmet vermeye başlayan sürücüsüz Üsküdar-Ümraniye metro hattının ardından ikinci metro hattı duyuruldu. Anadolu yakası, sürücüsüz metro teknolojisi ile buluşacak.

İstanbul’un yeni sürücüsüz metro hattı duyuruldu Tam Boyutta Gör

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro hattı olan Üsküdar-Ümraniye hattı, geçtiğimiz yılın sonunda kullanıma açılmış ve sürücüsüz metrolar büyük beğeni toplamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, gelecek yıl kullanıma açılacak Yenikapı-Halkalı metrosunun sürücüsüz metro teknolojisine sahip olacağını açıkladı.

İBB, Yenikapı-Kirazlı arasında çalışan metro hattının Halkalı’ya uzatılması çalışmalarını sürdürüyor. Şuanda 13 istasyonu bulunan hatta 8 durak daha eklenecek. Hattın uzatılmasının yanında teknolojik geliştirmeler de yapılacak. Şuan kullanımda olan trenler yerine insansız sürüş yeteneklerine sahip 45 tren seti alınacak. Trenlerde, yolcuların telefonlarını şarj edebilmesi için USB girişleri bulunacak.

Yeni tren setleri 6’lı vagonlar halinde çalışacak. Saatte 90 kilometre hıza ulaşabilecek. Bir kontrol odasından kontrol edilecek trenlerin henüz otonom sürüş yetenekleri bulunmasa da kendi kendine park alanına gidebilecek. Yenikapı-Halkalı arasında 39 dakikada seferini gerçekleştirecek yeni hattın gelecek yıl hizmete alınması hedefleniyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6129 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sürücüsüz metro, istanbul ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim