Anlık Bildirim

Benzin istasyonlarına robot pompacılar geliyor

Danimarka merkezli Autofuel, geliştirdiği robotik ikmal sistemi sayesinde sürücü veya insan pompacı yardımı olmadan aracın yakıtını doldurabiliyor. Sistem ise herhangi bir istasyonuna takılabilir.
İstasyonlarda robot pompacı devri Tam Boyutta Gör
Teknolojinin hayatın her alanında yer aldığı bir çağda insan pompacıların güvende olmaları imkansız gibi görünüyor. Danimarka merkezli Autofuel’in geliştirdiği robot pompacı, sürücülerin araçtan inip yakıtlarını doldurmasını veya herhangi bir insan pompacının yardımına ihtiyaç duymuyor.

Geliştirilen robotik sistem herhangi bir pompa istasyonuna entegre edilebiliyor. Sistem aynı zamanda müşteri tanımlama ve ödeme işlemlerini hallederek tüm süreci eller serbest hale getiriyor. Firma, yakıt ikmali sürecinin son 70 yıldır hiç değişmediğini ancak teknolojinin ise hızla geliştiğini “bugünlerde hızlı internete, akıllı telefonlara, AI asistanlarına ve yakında yollarda bulunacak olan sürücüsüz arabalara sahip" olduğumuzu söylüyor. İngiliz analiz firması Insight'a göre, robotik yakıt ikmali büyüyen bir iş ve yalnızca Avrupa pazarının değerinin 2028 yılına kadar yaklaşık 50 milyar dolara çıkması bekleniyor.

Yavaş ama kullanışlı bir süreç

İstasyonlarda robot pompacı devri Tam Boyutta Gör
Sistemin şimdilik belirli bazı dezavantajları var. Örneğin işlemi kolaylaştırmak için özel bir benzin deposu kapağına ihtiyaç duyuluyor. Bunun yanında sürücülerin ilk olarak model, yakıt türü, ödeme ayrıntıları ve plaka gibi bilgileri sisteme kaydetmesi gerekiyor. Şimdilik robotik sistem biraz yavaş hareket ediyor ancak ilerleyen dönemlerde süreç hızlanacaktır.

Tüm gereklilikler sağlandığında istasyon pompasına gidip gerekli noktada durduğunuzda robotik kol devreye girip yakıt ikmalini gerçekleştirecek. Bu süreçte, sürücü bir ekran vasıtasıyla anlık olarak bilgilendirilecek. Ek olarak robotik sistem mevcut dağıtıcılara takılabiliyor. Dolayısıyla ek bir yatırım ihtiyacı yok. Ayrıca dileyen kullanıcılar robotik sistem yerine manuel olarak da yakıt ikmalini gerçekleştirebiliyor..

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2521 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akaryakıt istasyonu, Autofuel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim